"airBaltic" pagaidām nelidos Baltkrievijas gaisa telpā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna. Ilustratīvs foto.
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība esot pieņēmusi lēmumu pagaidām pārtraukt lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā, pirmdien Latvijas Radio 4 raidījumā “Doma laukums” paziņoja Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Šāds “airBaltic” lēmums saistāms ar Baltkrievijas režīma veikto civilās lidmašīnas sagrābšanu, pavēstīja ministrs.

Kā vēstīts, Īrijas zemo cenu lidsabiedrības “Ryanair” lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Linkaits pirmdien izteicās, ka Baltkrievijas rīcība rada virkni jautājumu par lidojumu drošību Baltkrievijas gaisa telpā.

Savas rekomendācijas šajā jautājumā drīzumā sniegšot arī Latvijas Civilās aviācijas aģentūra.

Linkaits arī neizslēdza, ka tuvāko dienu laikā varētu tikt pieņemts lēmums aizliegt Baltkrievijas lidsabiedrībai “Belavia” veikt lidojumus uz Rīgu.

"airBaltic" vēlāk izplatītā paziņojumā apstiprināja, ka lidsabiedrība pieņēmusi lēmumu uz laiku apturēt lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā.

Lidsabiedrība turpina rūpīgi sekot notikumu attīstībai. 

Arī "WizzAir" reiss no Kijevas uz Tallinu pirmdien lidojis, izvairoties no Baltkrievijas gaisa telpas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu