VIDEO Siržulauzējs bebrs Čāpiņš pošas ciemos pie līgavas Nīderlandē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs

Šonedēļ, 27.maijā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaudzinātais bebrs Čāpiņš dosies uz Gaia zoodārzu Kerkradē, Nīderlandē, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Jaunajā mājvietā viņu gaidīšot bebru dāma Betija, kura Čāpiņam atsūtījusi interesantu "smaržu vēstuli" - riekšavu salmu no savas migas.

Astoņgadīgais Rīgas zoodārza bebrs ilgi to pētīja un ar zoodārza darbinieku palīdzību nosūtīja dāsni iesmaržinātu atbildes vēstījumu. Tā kā gandrīz sešus gadus vecajai Betijai pūrā ir plašs baseins ar ērtu salu, Čāpiņš ar nepacietību gaidot tikšanos klātienē, Nīderlandē.

Bebrs Čāpiņš dzimis Talsu novada Lībagu pagastā 2013.gada aprīļa beigās. 30.aprīlī, tolaik pēdējā bebru legālu medību dienā, viņa māja tika sagrauta un vecāki nošauti. Nākamajā dienā bebrēns nonāca Rīgas zoodārzā, bet viņa brālītis līdz izglābšanai nenodzīvoja, nomira badā.

Čāpiņš, kāri zīzdams no pudelītes suņa piena aizstājēju, auga braši un drīz kļuva par zoodārza Zooskolas "skolotāju", piedaloties mācību nodarbībās un lekcijās un saglabājot visai draudzīgas attiecības ar cilvēkiem.

Bebru atraktīva eksponēšana zooloģiskajos dārzos ir visai sarežģīts uzdevums, jo šie dzīvnieki aktīvi kļūst tikai krēslas stundās, kad zoodārzs jau ir slēgts. Zoodārzu kolekciju vienotajā datu bāzē šobrīd reģistrēti vien 62 bebri.

Turklāt Latvijā problēmas radītu arī baseina aizsalšana ziemā, tāpēc Rīgas Zooloģiskā dārza plānos nav bebru ekspozīcijas izveide un Čāpiņš dzīvoja mītnē karantīnas kompleksā.

Gaia zoodārzs ir izveidojis bebru ekspozīciju ar plašu dīķi un dūksnainu salu. To šobrīd apdzīvo 2015.gada 1.jūlijā Alpenzoo dzimusī bebru dāma Betija.

Čāpiņa ceļojums uz Nīderlandi esot likumsakarīgs, jo tur viņam būšot labāk.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu