Baltkrievijas amatpersonas turpina melot par “Ryanair” lidmašīnas nosēdināšanas apstākļiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Andrius Sytas

Īrijas lidsabiedrības “Ryanair” lidmašīna 23.maijā tika nosēdināta Minskas lidostā, jo lidmašīnas maršrutam tuvāk esošās Brestas un Grodņas lidostas tajā dienā nav strādājušas, pavēstījis Baltkrievijas Transporta ministrijas Aviācijas departamenta vadītājs Artjoms Sikorskis.

“Svētdienā [23.maijā] strādāja tika Minskas nacionālā lidosta un Gomeļas lidosta,” Baltkrievijas televīzijas kanālam STV apgalvoja Sikorskis.

Kā vēstīts, 23.maijā aviosabiedrības "Ryanair" pasažieru lidmašīnai, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā, netālu no Lietuvas robežas, nācās piespiedu kārtā mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un bijušo galveno redaktoru Romānu Protaseviču.

Sikorskis izteicies, ka brīdī, kad lidmašīnas apkalpe informēta par “drošības apdraudējumu”, tuvākā strādājošā lidosta bijusi Minskas lidosta, ziņo Baltkrievijas medija “TUT.by” “Telegram” kanāls.

Tomēr "Telegram” kanāls “Belarus golovnovo mozga” apsūdzējis Sikorski melos, vēršot uzmanību uz to, ka 23.maijā no Grodņas lidostas izlidojusi viena lidmašīna - par to liecinot lidojumu izsekošanas vietnes “Flightradar” dati.

Baltkrievijas varas iestādes jau no paša sākuma vairākas reizes melojušas par lidmašīnas nosēdināšanas patiesajiem iemesliem.

Sākumā tika apgalvots, ka lidmašīna nosēdinātā pēc spridzināšanas draudu saņemšanas. Šī informācija vēlāk izrādījās meli.

Tomēr tas netraucēja Baltkrievijai vēlāk apgalvot, ka draudus spridzināt lidmašīnu izteicis palestīniešu islāmistu grupējums “Hamas”. Grupējums savu līdzdalību kategoriski noliedza.

Pēc lidmašīnas piespiedu nosēdināšanas virkne Eiropas valstu slēdza savu gaisa telpu Baltkrievijas nacionālās lidsabiedrības “Belavia” lidmašīnā, bet savām lidsabiedrībām ieteica nelidot virs Baltkrievijas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu