Suecas kanālā uz sēkļa uzskrējis kravas kuģis, kam pēkšņi noslāpis dzinējs (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Suecas kanālā pagājušajā nedēļā noslāpuša dzinēja dēļ uz sēkļa uzsēdās kompānijas "Maersk" konteinerkuģis "Emerald". Tomēr šoreiz kuģi ļoti operatīvi izdevās nocelt no sēkļa, neradot kavēšanos citiem kravas kuģiem. 

"Ziemeļu kolonnas sastāvā esošais "Maersk" konteinerkuģis "Emerald" uzsēdās uz sēkļa pēkšņi noslāpuša dzinēja un navigācijas iekārtu atslēguma dēļ," teikts Suecas kanāla administrācijas oficiālajā "Twitter" kontā. 

Administrācija norādīja, ka kuģa novilkšanai no sēkļa tika izmantoti četri vilcējkuģi. Tas ļāvis ātri tikt galā ar radušos problēmu. Laikā, kad notika "Maersk" kuģa novilkšana no sēkļa, Suecas kanālu šķērsoja 68 kravas kuģi. 

"Maersk Emerald" kuģis kuģo ar Singapūras karogu. Tas ir 353 metrus garš, 48 metrus plats, un tā kravnesība ir 146 tūkstoši tonnu. 

Jāatgādina, ka 23. martā Suecas kanālā iestrēga konteinerkuģis "Ever Given", kas bloķēja citu kuģu pārvietošanos. Blokāde ietekmēja arī naftas un kravu pārvadājumu cenas. Lai kuģi izdotos atbrīvot, bija nepieciešama vairāk nekā viena nedēļa. 

Vēlāk Ēģiptes varasiestādes paziņoja, ka Suecas kanāla blokāde vērtējama vairāk nekā vienā miljarda dolāru lielos zaudējumos. Kaira vēlas iegūt kompensāciju no kuģa īpašnieka, tādēļ pašlaik kuģis joprojām ir arestēts. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu