FM: Latvijai no ES iezīmētie desmit miljardi eiro būs vēsturiski lielākā pieejamā summa (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Borka Kiss/Shutterstock

Turpmākajos gados Latvijai no Eiropas Savienības (ES) iezīmētie desmit miljardi eiro būs vēsturiski lielākā pieejamā summa, intervijā aģentūrai LETA sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Viņš informēja, ka jaunā finanšu perspektīva, proti, no 2021.gada līdz 2027.gadam būs ar vēsturiski lielāko pieejamo finansējumu Latvijai kā ES dalībvalstij - desmit miljardi eiro miljardi eiro. Plānots, ka struktūrfondu kohēzijas politikas instrumenti būs vairāk nekā 4,6 miljardi eiro. Tāpat no ES Atveseļošanas fonda Latvijai būs pieejami 1,8 miljardi eiro.

Vaicāts par Latvijas gatavošanos nākamajam ES fondu plānošanas periodam, Enerhards norādīja, ka paralēli ES Atveseļošanas fonda plāna sagatavošanai turpinās darbs pie citiem instrumentiem. Zemkopības ministrija patlaban strādā arī pie Lauku attīstības plāna prioritātēm, savukārt citu nozaru politikas veidotāji strādā pie atsevišķiem nozares politikas dokumentiem un to, kādā veidā ar tiem būtu sasniedzami Nacionālajā attīstības plānā un citos valdības apstiprinātajos politikas dokumentos noteiktie mērķi, izmantojot tostarp ES līdzfinansējumu.

Pēc FM eksperta paustā,

ES struktūrfondu programmās būs pieci galvenie mērķi - viedāka Eiropa, zaļāka Eiropa, savienotāka Eiropa, sociālā Eiropa un iedzīvotājiem tuvāka Eiropa.

"Tas arī sniegs tvērumu Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Kohēzijas fonda un Eiropas Sociālā fonda investīcijām, un tās būs papildinošas Atveseļošanas fonda sākotnējām darbībām," piebilda Eberhards.

Viņš prognozēja, ka struktūrfondu regulējums varētu tikt apstiprināts šovasar.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu