BKUS atveseļošanās programmu pēc Covid-19 pārslimošanas apmeklējuši vismaz 150 bērni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Africa Studio/Shutterstock

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) izveidoto atveseļošanās programmu Covid-19 pārslimojošiem bērniem līdz šim apmeklējuši vismaz 150 bērni, otrdien žurnālistiem atzina BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece, profesore Jana Pavāre.

BKUS izveidojusi Covid-19 atveseļošanās programmu, kuru līdz šim apmeklējuši vairāk nekā 150 bērni.

"Daļai šo bērnu ir nepieciešams mūsu atbalsts, lai varētu atgriezties savās ikdienas gaitās. Tā ir aptuveni ceturtā daļa bērnu, kas pēc programmas pirmās vizītes turpina apmeklēt dienas stacionāru, mūsu rehabilitologus, psihologus vai citus speciālistus atkarībā no tā, kādi simptomi vēl bērniem saglabājas," skaidroja Pavāre.

Viņa aicināja pusaudžus izmantot iespēju vakcinēties pret Covid-19, jo maldīgs ir priekšstats, ka bērni ar Covid-19 neslimo vai slimo vieglā formā.

Jau iepriekš Pavāre norādīja, ka, pieaugot saslimstībai pārējā sabiedrībā, palielinās saslimstība arī bērnu vidū.

"Ar Covid-19 slimojošo bērnu un jauniešu skaits, kuriem nepieciešama ārstēšana slimnīcā, kopš janvāra ir stabili pieaugošs.

Līdz šim jau 80 bērniem ar akūtu Covid-19 bijusi nepieciešama ārstēšana BKUS. Bērniem slimības gaita mēdz būt smaga, pat ar neiroloģiskām komplikācijām,"

brīdināja Pavāre.

Bez jau minētiem stacionētiem akūta Covid-19 pacientiem no janvāra kopumā vēl 16 bērniem konstatēti nopietni veselības sarežģījumi pēc akūta Covid-19 pārslimošanas - multisistēmu iekaisuma sindroms (multisystem inflammatory syndrome in children jeb MIS-C), astoņi no šiem pacientiem stāvokļa smaguma dēļ tika ārstēti slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā. Savukārt daļai bērnu arī pēc viegli pārslimota Covid-19 ilgstoši saglabājas dažādas sūdzības, skaidro Pavāre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu