Aleksandra Lukašenko režīms pēc starptautiska terorakta sarīkošanas un vizītes Sočos ir vājāks nekā jebkad, vizītes laikā Igaunijā laikrakstam "Postimees" pauda Baltkrievijas opozīcijas simbols Svetlana Tihanovska.

Šā gada februārī Tihanovska atzina, ka Baltkrievijas demokrātiskā opozīcija esot "pazaudējusi ielas" - vairākus mēnešus ilgie protesti bija apsīkuši. Viņa uzskata, ka cīņa jāturpina. "Režīms stāvēja uz māla kājām, un tagad tas atrodas tādā pašā situācijā. Pēc pastrādātā terorakta režīms ir kļuvis vēl vājāks, jo redzējām spēcīgu atbildes reakciju uz šo incidentu no ASV un Eiropas Savienības puses," norāda Tihanovska.

"Es bieži to uzsveru - vissvarīgākais ir tas, ka Lukašenko pilnībā zaudējis savu stiprā vadītāja tēlu. Šādu imidžu viņš vairs nekad neatgūs, un Lukašenko tā ir milzīga problēma. Baltkrievijas tautas acīs viņš ir noziedznieks un tātad nevar ilgi vadīt valsti. Var jau būt, ka tuvākajās nedēļās nespēsim izvest ielās tik daudz cilvēku, cik gadu iepriekš, taču cilvēki pret režīmu cīnās, kā var, soli pa solim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X