Daļai sporta žurnālistu pēc hokeja čempionāta grūtības atgriezties mājās Baltkrievijai noteikto sankciju dēļ (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas lidsabiedrības "Belavia" lidmašīna. Ilustratīvs attēls
Baltkrievijas lidsabiedrības "Belavia" lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Daļai sporta žurnālistu pēc hokeja čempionāta radušās grūtības atgriezties mājās Baltkrievijas lidsabiedrībām noteikto sankciju dēļ, trešdien vēstīja LTV "Panorāma". 

Jau ziņots, ka pēc aviosabiedrības “Ryanair” lidmašīnas sagrābšanas Minskā pārējās ES valstis slēgušas savu gaisa telpu Baltkrievijas lidsabiedrībām, savukārt Eiropas aviokompānijām rekomendēts neizmantot Baltkrievijas gaisa telpu.

Tāpēc dažiem no pasaules čempionātu atspoguļojušajiem ārvalstu žurnālistiem, kas izmantoja aviosabiedrības “Belavia” pakalpojumus, tagad ir grūtāk nokļūt mājās.

Piemēram, žurnāla “Kazahstānas hokejs” redaktors Maksims Kartašovs atpakaļceļā bija plānojis doties ar “Belavia”, bet viņa lidojums negaidīti atcelts.

Kartašovam un vēl dažiem Kazahstānas žurnālistiem izdevās atgūt nelielu naudas summu par atcelto lidojumu, bet ar to nepietiek biļetei līdz Kazahstānas galvaspilsētai Nursultanai. Tāpēc žurnālisti vērsās pie Kazahstānas konsula Latvijā.

“Konsuls brīdināja, lai nepērkam lētas biļetes caur Krieviju, jo caur Krieviju drīkst lidot tikai ar tranzīta biļetēm. Viņš ieteica, lai labāk lidojam caur Eiropu. Taču biļete uz Kazahstānu caur Eiropu izmaksā dārgāk nekā viss mūsu desmit dienu brauciens uz pasaules hokeja čempionātu. Mēs rēķināmies ar kaut kādu palīdzību. Citādi mēs vienkārši paliksim šeit un būsim bezpajumtnieki,” atzīmēja žurnālists.

Vēlāk gan žurnālistiem izdevies sagādāt biļetes mājupceļam ar Kazahstānas Hokeja federācijas palīdzību. 

Ar līdzīgām grūtībām varētu saskarties arī baltkrievu žurnālisti, taču neviens no uzrunātajiem baltkrievu mediju darbiniekiem nepiekrita intervijai, vēstīja "Panorāma". Baltkrievijas Hokeja federācijā norādīja, ka neviens baltkrievu žurnālists neesot vērsies organizācijā ar lūgumu pēc palīdzības.

Arī Latvijas Ārlietu ministrijai pagaidām nav informācijas par citiem žurnālistiem, kas pret Baltkrieviju ieviesto sankciju dēļ nevarētu nokļūt mājās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu