Aizkraukles novadā 45% vēlētāju atbalstījuši līdzšinējo novada domes priekšsēdētāju Līdumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums
Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums Foto: Zane Bitere/LETA

Aizkraukles novadā vēlēšanās uzvarējusi "Latvijas attīstībai" un "Vidzemes partijas" apvienība, kuras pirmais numurs ir līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti.

Politisko partiju apvienība vēlēšanās ieguvusi 44,85% vēlētāju balsu.

Otrajā vietā ierindojas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar 20,47% balsīm, seko partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ar 8,99% balsīm, "Jaunā vienotība" ar 7,57% balsīm un Zaļo un Zemnieku savienība ar 5,68% balsīm.

Tādējādi Aizkraukles novadā vairāk nekā pusi, proti, 10 no 19 mandātiem ieguvusi "Latvijas attīstībai" un "Vidzemes partijas" apvienība. No partiju apvienības ievēlēti Dainis Vingris, Līdums, Dāvis Kalniņš, Einārs Zēbergs, Anita Ostrovska, Andris Zālītis, Arvis Upīts, Didzis Bērziņš, Uldis Dzērve un Zane Romanova.

Tāpat četrus mandātus ieguva nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kuras sastāvā ievēlēti Guntis Libeks, Aivars Miezītis, Gatis Gūtmanis un Uģis Rubenis.

Savukārt partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" ieguvusi divus mandātus - ievēlēti Andris Ambainis un Jānis Sarmis Bajinskis, divus mandātus ieguvusi arī "Jaunā vienotība", kuras sastāvā ievēlēti Aigars Lukss un Mārtiņš Daģis. Bet vienu mandātu ieguvusi Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - ievēlēta Evija Vectirāne.

Iekļūšanai novada domē nepieciešamos 5% vēlēšanās neieguva "Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija", par kuru nobalsojuši 3,32%, "Jaunā konservatīvā partija" ar 2,97% balsīm, "Latvijas Krievu savienība" ar 2,31% balsīm, "Saskaņa" ar 1,83% un politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV ar 0,89% balsīm.

No 1.jūlija Aizkraukles novadu veidos līdzšinējais Aizkraukles novads, Neretas novads, kur 2017.gada pašvaldību vēlēšanās uzvarēja "Vienotība", Ķeguma novads, kur iepriekšējās vēlēšanās uzvaru svinēja "Latvijas zemnieku savienība", Kokneses novads, kur iepriekšējās vēlēšanās triumfēja Zaļo un Zemnieku savienība, kā arī Pļaviņu novads, kur 2017.gada vēlēšanās uzvarēja "Vidzemes partija".

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu