Smiltenes novada domē iekļuvušas piecas partijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baznīcas laukums Smiltenē
Baznīcas laukums Smiltenē Foto: Edijs Pālens / LETA

Smiltenes novada domes deputāti pārstāvēs piecas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie rezultāti.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi piecus deputātu mandātus. No šīs saraksta ievēlēti līdzšinējais novada mērs Edgars Avotiņš, Andris Abrāmovs, Inga Ērgle, Mārtiņš Vīgants un Jānis Āboliņš.

Partiju "Latvijas attīstībai" domē pārstāvēs četri deputāti - bijusī AS "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja Gita Mūrniece, Raivis Vizulis, Māris Zālītis un Dainis Aļeksējevs.

Vēl trīs partijas ieguvušas katra pa diviem deputātu mandātiem. Partiju "Progresīvie" Smiltenes domē pārstāvēs Ervins Labanovskis un Otārs Putrālis, "Jauno vienotību" pārstāvēs Astrīda Harju un Ilze Vergina, bet Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienoto sarakstu - Toms Markss un Ainārs Mežulis.

Smiltenes novads līdz ar administratīvi teritoriālo reformu tika paplašināts, tajā iekļaujot, piemēram, Api, Drustus un Raunu.

Jau ziņots, ka Vidzemē pašvaldību vēlēšanās augstākā aktivitāte novērota Saulkrastu novadā, kur nobalsojuši 3298 iedzīvotāji jeb 42,65% no balsstiesīgajiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Kopumā Vidzemē pašvaldību vēlēšanās piedalījušies 144 630 iedzīvotāji jeb 36,6% no balsstiesīgajiem, kas ir lielākais rādītājs starp Latvijas vēsturiskajiem novadiem.

Virs valsts vidējā aktivitātes rādītāja, kas pēc aktuālajiem datiem ir 33,99%, Vidzemē nobalsojuši arī Ādažu novadā, kur balsis par kandidātiem atdevuši 6087 iedzīvotāji jeb 40,71% no balsstiesīgajiem, Jūrmalā nobalsojuši 14 480 iedzīvotāji jeb 39,4% no balsstiesīgajiem, Ogres novadā nobalsojuši 17 269 iedzīvotāji jeb 38,26% no balsstiesīgajiem, Siguldas novadā nobalsojuši 9113 iedzīvotāji jeb 38,18% no balsstiesīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu