"Iepazīstieties, tas ir Dino," smaidot saka Rodions Zenevičs un noliek uz galda dinozauru, kas veidots no mīkstām filca detaļām, kas savienotas ar pogām. Ja dinozauru izjauc, atvienojot vienu detaļu no otras, ir iespējams izveidot lidmašīnu, čūsku vai ķirzaku. Dino jau sen ir slavens - viņš ir ceļojis pa dažādām izstādēm vairākās pasaules valstīs, guvis uzvaras Maskavā un Milānā, kā arī bijis televīzijas sižetu varonis. Beidzot šajā pavasarī Dino ir iespējams iegādāties arī veikalā.

Dino - tas ir produkts, ko izgudrojis jauns latviešu mākslinieks, kas no savas idejas radījis biznesu. Par to, cik daudz spēka, laika un naudas tas prasījis, uzņēmējs pastāstīja tīmekļa žurnālam KLIK.

Ideja par mīkstā konstruktora radīšanu Rodionam radās vēl bakalaura studiju laikā Latvijas Mākslas akadēmijā. Pirmais makets tika radīts 2013. gadā (kad Rodions bija vien 24 gadus vecs), un tikai divus gadus vēlāk prototips devās uz savu pirmo izstādi Maskavā, kur ieguva pirmo vietu un ceļazīmi uz izstādi Milānā.

"Tajā izstādē ir tik daudz cilvēku, cik mums Rīgā uz ielām nav. Tie visi cilvēki ir profesionāļi, no industrijas. Tieši tur man nāca apziņa, ka tas ir kaut kas svarīgs, kam ir nākotne," atminas Rodions.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X