Viļakas novada mēram Maksimovam ir izredzes kļūt par jaunveidojamā Balvu novada domes priekšsēdētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs
Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs Foto: Ieva Čīka/LETA

Balvu novadā vēlēšanās uzvarējušā politiskā spēka - Latgales partijas - pārstāvim, tagadējam Viļakas novada domes priekšsēdētājam Sergejam Maksimovam ir izredzes kļūt par jaunveidojamā Balvu novada domes priekšsēdētāju, secināms no divu novadā populārāko partiju sarakstu līderu teiktā.

Maksimovs aģentūrai LETA atzina, ka Latgales partija ir apmierināta ar vēlēšanu rezultātu, Balvu novada domē iegūstot septiņus no 15 deputātu mandātiem. Viņš uzskata, ka tas ir padarīto darbu novērtējums, uzsverot, ka paveiktais ir ne tikai domes deputātu, bet veselas pašvaldības komandas darbs.

Arī pārējos domē iekļuvušos piecus sarakstus Maksimovs aicinājis sadarboties kā komandai, un viņš ir pārliecināts, ka mēra amatā varēs rēķināties ar visu domnieku atbalstu. Lai arī politiskie spēki jau sākuši sarunas par atbildības sfēru sadali pašvaldībā, Maksimovs nesauc to par amatu tirgošanu. Esot jāizveido kopīgs skatījums uz jauno novada struktūru un stabils domes darbs.

"Nav laika meklēt kašķi. Jākoncentrējas uz to, kas mūs vieno," sacīja Maksimovs.

Lai arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) sarakstā bija iekļauts Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, Rugāju novada domes priekšsēdētāja Sandra Kapteine un Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore, saraksts vēlēšanās ieguvis tikai trīs mandātus, kas ir otrais labākais rezultāts Balvu novadā. Turklāt Tabore jaunajā domē nav ievēlēta.

Pušpurs sacīja, ka vēlēšanu rezultāts ir paveikto darbu novērtējums, lai arī šķitis, ka darbi ir padarīti labi un atbalstam jābūt lielākam.

Pēc viņa paustā, LZS ir gatava atbalstīt Maksimova kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam, jo Latgales partija domē ieguvusi visvairāk mandātu. Vienlaikus Pušpurs neslēpa, ka LZS labprāt ieņemtu domes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Lai arī domē ievēlēti seši politiskie spēki, Pušpurs uzskata, ka tās darbs būs stabils.

Jaunajā domē neiekļuvusī Tabore izteica cerību, ka domē iekļuvušās partijas spēs vienoties par kopīgu darbu novada labā, jo savstarpējās nesaskaņas bremzē attīstību. Tāpat Tabore aicināja kolēģus neaizmirst arī par nomaļākiem pagastiem.

Komentējot savu neveiksmi vēlēšanās, Tabore atzina, ka Baltinavas novads ir neliels, savukārt LZS sarakstā bija apvienoti vairāku novadu līderi, kas arī ietekmēja rezultātu. Viņa ir gatava turpināt darbu pašvaldībā, pārstāvot Baltinavas pagastu.

Jau ziņots, ka Balvu novadā no kopumā 15 deputātu mandātiem septiņus ieguvusi Viļakas novada domes priekšsēdētāja Maksimova pārstāvētā Latgales partija, kas vēlēšanās saņēma 40,48% balsu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

No šī saraksta deputāta mandātu ieguvis līdzšinējais Baltinavas novada deputāts Imants Slišāns, Viļakas novada pašvaldības Šķilbēnu pagasta pārvaldes vadītājs Andris Mežals, Balvu Centrālās bibliotēkas direktore Ruta Cibule, Viļakas sociālā aprūpes centra un Šķilbēnu sociālās aprūpes mājas vadītāja Līna Barovska, ģimenes ārsta prakses vadītājs Jānis Vancāns un Balvu teritoriālās invalīdu biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Duļbinska.

LZS saraksts vēlēšanās saņēma 17,89% balsu un ieguva trīs deputātu mandātus. Tos saņēma līdzšinējais Balvu novada domes priekšsēdētājs Pušpurs, Balvu novada pašvaldības deputāts Egons Salmanis un Rugāju novada domes priekšsēdētāja Kapteine.

Trešajā vietā pēc vēlētāju skaita ierindojusies Latvijas Zaļā partija, par kuru nobalsojuši 11,70% balsstiesīgo. Politiskais spēks ieguva kopumā divas deputātu vietas, un tās saņems partijas Balvu nodaļas vadītājs Jānis Trupovnieks un Balvu novada pašvaldības deputāte Sandra Kindzule.

Jaunā konservatīvā partija saņēma kopumā 7,64% balsu, tādējādi iegūstot vienu deputāta mandātu, kuru saņems tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) biroja vadītājs Aldis Bukšs. Savukārt par partiju "Saskaņa" balsoja kopumā 6,87% balstiesīgo, kā rezultātā politiskais spēks saņēma vienu deputāta mandātu, kuru iegūs līdzšinējā Balvu novada pašvaldības deputāte Svetlana Pavlovska.

Tikmēr nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlēšanās ieguva 5,67% balsu, saņemot vienu deputāta mandātu. To iegūs līdzšinējā Balvu novada pašvaldības deputāte Aija Mežale.

Vēlēšanās piedalījās vēl trīs politiskie spēki, tomēr tie nesaņēma gana balsu un līdz ar to arī nespēja iegūt deputātu mandātus. "Latvijas attīstībai" saņēma 3,30% balsu, "KPV LV" - 1,44% un "Jaunā vienotība" - 3,96%.

Balvu novadā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 40,97% jeb 6724 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu