Sportot gribētāji vīlušies: sporta klubu tīkls "MyFitness" vēl neizmantos iespēju atsākt darbu (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Fitnesa klubu tīkla "MyFitness" filiāle Bērnu pasaules tirdzniecības centra telpās.
Fitnesa klubu tīkla "MyFitness" filiāle Bērnu pasaules tirdzniecības centra telpās. Foto: Zane Bitere/LETA

Lielākais sporta klubu tīkls Baltijā "MyFitness", kuram Rīgā pieder klubi 13 dažādās vietās, pavēstījis, ka, neraugoties uz ierobežojumu atvieglojumiem vakcinētiem iedzīvotājiem, darbu tomēr vēl neplāno atsākt, liecina "MyFitness" paziņojums sociālo tīklu platformā "Facebook". 

Valdības lēmums nodrošināt pakalpojumu tikai vakcinētiem iedzīvotājiem esot iedzinis sporta klubus krustcelēs, teikts paziņojumā.

Pirms pandēmijas "MyFitness" sporta klubus ikdienā esot apmeklējuši ap 20 000 biedru un uzņēmuma paspārnē aizvien ir ap 200 darbinieki, taču, pēc uzņēmuma aprēķiniem, ja šobrīd vakcinācijas procesu noslēguši ap 18% iedzīvotāju, arī klubos varētu atgriezties tikai piektā daļa apmeklētāju, proti, 40 darbinieki un ap 4000 klientu. 

Uzņēmums arī pieļauj, ka "cipars patiesībā būs vēl dramatiski zemāks, jo jārēķinās arī ar to, ka primāri vakcinācija tika nodrošināta senioriem un cilvēku grupām ar smagiem veselības traucējumiem, kas nav tipiskais sporta kluba apmeklētājs."

Tādējādi sporta klubu darbību neesot iespējams nodrošināt gan darbinieku trūkuma dēļ, gan apmeklētāju skaita dēļ,

kas ir nozīmīgi sarucis vakcinācijas prasības dēļ.

Uzņēmums uzskata, ka sporta nozarē tiek piekopta diskriminācija, kamēr citās nozarēs tā nepastāv, kā piemēru minot fizioterapijas pakalpojumus, kurus var sniegt un saņemt gan vakcinēti, gan nevakcinēti iedzīvotāji, kamēr sporta klubu durvis jau 169 dienas ir ciet.

Uzņēmums arī norāda, ka no valdības arvien neesot saņemta skaidra un konstruktīva informācija par darba atsākšanas kārtību sporta klubos. 

Sporta klubu apmeklētāju vidū šāds paziņojums izsaucis pretrunīgas reakcijas, jo iespēju vingrot daudzi gaidījuši ar lielu nepacietību. 

Daļa klientu, kuri nav vakcinējušies, pauduši pateicību par sapratni, citi saskata ekonomisku pamatojumu šādam lēmumam, norādot, ka sporta klubi vasarās parasti ir tukšāki, kā arī pieļaujot iespēju, ka dīkstāves pabalsti uzņēmumam ir izdevīgāki, nekā atgriešanās pie darba.

Taču vairumā klientu šāds lēmums izraisījis neapmierinātību - daļa sportot gribētāju pārmet klubam, ka maldinoši ir gan tā apgalvojumi par vakcinēto skaitu, gan par liegumu strādāt. Citi savukārt uzsver, ka patlaban vakcīnas pret Covid-19 ir pieejamas jebkuram iedzīvotājam pāris dienu laikā, un šāds lēmums neatsākt darbu drīzāk ir apzinīgu cilvēku diskriminācija.

Daļa savukārt plāno doties uz kādu citu klubu vai iekārtot personīgo telpu vingrošanai mājās.

Ministru kabinets 27. maijā atbalstīja vairākas izmaiņas epidemioloģiskās drošības noteikumos, kas paredz ievērojami paplašināt vakcinētu un Covid-19 izslimojušu personu iespējas pulcēties dažāda veida pasākumos jau jūnijā.

Cilvēki, kuri būs vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši, no 15. jūnija varēs apmeklēt sporta klubus,

gan trenējoties individuāli, gan apmeklējot grupu nodarbības. Telpā nedrīkstēs atrasties nevakcinēti cilvēki vai tādi, kas pēdējā pusgadā nav slimojuši ar Covid-19.

Kā ziņots, Operatīvā vadības grupa uz ceturtdien gaidāmo valdības sēdi piedāvās "trešajā solī" paredzēto ierobežojumu pārskatīšanu. "Trešais solis" paredz, ka gadījumā, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 250, tad varētu pārskatīt ierobežojumus attiecībā uz nodarbībām sporta zālēs, skaistumkopšanu un ēdināšanu.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu