"Olmafarm" nav informācijas par "Black Duck Invest" prasību Čehijas tiesā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Olmafarm" valdes loceklis Pēteris Rubenis.
"Olmafarm" valdes loceklis Pēteris Rubenis. Foto: publicitātes

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" lielākajam akcionāram SIA "Olmafarm" nav informācijas Čehijas kompānijas "Black Duck Invest" civilprasību Čehijas tiesā pret "Olmafarm", pavēstīja "Olmafarm" valdes loceklis Pēteris Rubenis.

""Olmafarm" rīcībā nav ziņu par to, vai un ar kādu iesniegumu "Black Duck Invest" būtu vērsušies tiesā Čehijā. Līdz ar to nevaram apstiprināt šādu faktu, taču esam pārliecināti, ka arī Čehijā "Black Duck Invest" darbības tiktu un tiks novērtētas līdzīgi, kā tās ir novērtējušas Latvijas tiesībsargājošās iestādes un Latvijas tiesas, noraidot "Black Duck Invest" pieteikumu," pauda Rubenis.

Viņš arī uzsvēra, ka "Black Duck Invest" vēršanās pie Latvijas bankām nevar ietekmēt darbības ar "Olainfarm" akcijām,

jo akcijām, pēc "Olmafarm" lūguma, ir piemērots Valsts policijas arests. "Aresta mērķis ir nodrošināt, ka akcijas paliek likumīgā īpašnieka "Olmafarm" rīcībā un valdījumā, lai ar tām gaidāmajās "Olainfarm" akcionāru sapulcēs varētu balsot likumīgais akciju īpašnieks," skaidroja Rubenis.

Jau ziņots, ka "Black Duck Invest", kas apgalvo, ka 27.aprīlī ir noslēdzis 42,56% "Olainfarm" akciju pirkuma darījumu ar "Olmafarm", ir vērsies tiesā Prāgā, Čehijā, ar civilprasību par darījuma īstenošanu, jo pārdevējs nav pabeidzis akciju pārveduma darījumu.

Līdztekus "Black Duck Invest" pirmdien, 7.jūnijā, plānoja vērsties arī pie virknes Latvijas banku, tostarp "SEB bankas" un "BlueOrange Bank", aicinot bankas uzmanīgi izvērtēt jebkuru mēģinājumu pārvest konkrētās "Olainfarm" akcijas, kas atrodas "Olmafarm" vērtspapīru kontā. "Black Duck Invest" norāda, ka šīs akcijas jau ir pārdotas un ir aktīvas tiesvedības objekts.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa iepriekš pilnībā noraidīja "Black Duck Invest" pieteikumu pret "Olmafarm" par prasības nodrošināšanu pirms prasības celšanas, liecina tiesas lēmums. Čehijas kompānija bija lūgusi tiesu apķīlāt "Olmafarm" piederošās 42,5% "Olainfarm" akcijas, kā arī aizliegt "Olmafarm" izmantot uzņēmumam piederošo "Olainfarm" akciju balsstiesības.

Jau vairākus gadus notiek cīņa par kontroli "Olainfarm", tostarp Čehijas "Black Duck Invest" apgalvo, ka kļuvis par lielāko kompānijas akcionāru, taču policija izmeklē aizdomas, ka darījums patiesībā ir krāpšana, un lietā aizturējusi vismaz trīs personas. TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā esoši dokumenti liecinot, ka kopā ar šo čehu firmu pie akcijām plānojuši tikt arī "Olainfarm" padomes locekļi Haralds Velmers un Kārlis Krastiņš.

Tāpat ziņots, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājusies 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu