LTV: Par jaunā labklājības ministra preses sekretāri kļūs aktrise Dārta Daneviča (24)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aktrise Dārta Daneviča
Aktrise Dārta Daneviča Foto: Zane Bitere/LETA

Par jaunā labklājības ministra Gata Eglīša (JKP) preses sekretāri kļūs aktrise Dārta Daneviča, vēsta Latvijas televīzijas Ziņu dienests, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju. 

Pati Daneviča šādu informāciju vietnē "Twitter" noliegusi, norādot, ka šāda informācija nav patiesa. 

Pretrunīgā informācija izraisījusi apjukumu - Labklājības ministrijā TVNET uzzināja, ka par Danevičas pieņemšanu darbā "ir dzirdētas baumas", taču oficiāla informācija par darba attiecību sākšanu vēl nav izskanējusi, savukārt ministra biroja vadītāja Laila Kapteine TVNET pagaidām atturējās sniegt precīzu atbildi uz jautājumu, vai aktrise kļūs par ministra padomnieci: "Paši cenšamies saprast, kas ir noticis, "twitter" vētra ir sacelta. Sazināsimies ar Dārtu un tad komentēsim."

Tikmēr, piemēram, aģentūra LETA vēsta, ka Labklājības ministrijā šī informācija ir apstiprināta.

Kā vēlāk portālam TVNET pastāstīja Kapteine, Daneviča ceturtdien ieradusies ministrijā ar iesniegumu par pieņemšanu padomnieces amatā, Eglītis savukārt izdevis attiecīgu rīkojumu un ir sagatavoti visi nepieciešamie dokumenti, lai oficiāli noformētu darba attiecības, tomēr tehniski Daneviča darba līgumu vēl nav parakstījusi.

Uz jautājumu, kādas īpašības bijušas tās, uz kuru pamata Eglītis par padomnieci izraudzījies tieši Daneviču, Kapteine atbildēja, ka tas jājautā ministram.

Aktrises vārds pēdējā laikā biežāk izskanējis saistībā ar viņas privāto dzīvi - viņa ir Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dzīvesbiedre un šā gada pavasarī kļuvusi par māmiņu abu pirmdzimtajam.

Kaimiņš pērn februārī izstājās no paša dibinātās partija KPV LV un patlaban Saeimā darbojas kā pie frakcijām nepiederošs deputāts. 

Kā ziņots, Saeima aizvadītajā nedēļā nobalsoja par uzticības izteikšanu Gatim Eglītim (JKP), tādējādi apstiprinot viņu labklājības ministra amatā.

Eglītis savu prioritāšu vidū minējis sociālās aprūpes centru situācijas apzināšanu un epidemioloģiskās drošības veicināšanu, ģimenes pabalsta reformu un pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu.

Tiesa, jau pāris dienas pēc iecelšanas amatā Eglītis iekūlās skandālā, sociālo tīklu platformā "Twitter" komentējot pašvaldību vēlēšanu rezultātus un norādot, lai vairākas partijas "nesapriecājas" par uzvaru pašvaldību vēlēšanās, jo ""valdības restarts" nozīmē, ka naudas plūsmu kontrolēs četras koalīcijas partijas, kuras primāri rūpēsies par "savām" pašvaldībām".

Par šiem izteikumiem Saeimas Ētikas komisija Eglītim izteikusi mutvārdu brīdinājumu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu