Bruņinieku iela papildināta ar nebijušiem satiksmes risinājumiem (30)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums/900 sekundes

Tiem, kas pēdējā laikā pārvietojušies pa Bruņinieku ielu Rīgā, noteikti būs savs viedoklis par brauktuves jauno iekārtojumu un noformējumu, skaidri nodalot velobraucējiem, gājējiem un lielajiem transportlīdzekļiem domātās zonas.

Stabiņi, līnijas, kluči ar atstarojošajiem elementiem uz zemes un plašas zonas koši zilā krāsā ir realitāte uz ielas, kas vēl pērn bija diezgan bedraina un ar visai aptuvenu horizontālo marķējumu.

Iela šodien ievērojami atšķiras no ielas 2020.gadā vai pirms mēneša un likumsakarīgi daudzos izraisa izbrīnu. Vienos tas ir pozitīvs, citi savukārt pauž nesapratni un Bruņinieku ielu dēvē par vietu Rīgā, kur veikts kārtējais eksperiments un no kuras labāk izvairīties. 

Projektētāji tikmēr norāda, ka šis rajons, kur krustojas Bruņinieku un Skolas iela, ir ļoti daudzu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku ikdienas maršrutā, tādēļ galvaspilsētā modernākās velojoslas ir būtiski uzlabojušas viņu drošību. Joslu gaiši zilais noformējums ir labi redzams jebkādos laikapstākļos, arī ziemā, tādēļ no velojoslām ieguvēji ir ne tikai velobraucēji, bet arī gājēji, jo automašīnas un autobusus aptur vēl pirms gājēju pārejas.

Papildus tam krustojums Skolas un Bruņinieku ielā ir paaugstināts. Tas autobraucējiem liek samazināt ātrumu un strādā kā vēl viens kopējo drošību veicinošs faktors. 

Foto: Ekrānuzņēmums/900 sekundes

Arī sabiedriskā transporta pieturvietās ir izmantots jauns risinājums. Tas attīstīts Vīnē un paredz trolejbusam vairs nešķērsot veloceliņu. Tā vietā pasažieri turpmāk iekāps transportā no paaugstinājuma uz veloceliņa, pirms kura velobraucējiem jādod ceļš, tātad jāsamazina ātrums vai jāapstājas. Autovadītāji arī vairs nevarēs apsteigt autobusu pirms krustojuma, jo tas piestās, nepametot brauktuvi.

Foto: Ekrānuzņēmums/900 sekundes

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika aicina satiksmes dalībniekus uz sapratni, jo Bruņinieku ielā pirmo reizi tiek testēti Rīgai nebijuši risinājumi: ”Tur ir izvietotas interesantas lietas, kas vēl nav bijušas Rīgā nekur citviet. Šī ir pirmā iela, kur skatāmies, kā šī infrastruktūra strādā.”

Vairāk par jaunumiem Bruņinieku ielā skaties raidījuma "900 sekundes" sižetā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu