Apzog māju, kamēr īpašnieki atpūšas ārzemēs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļā Krustpils novadā zagļi pamatīgi aptīrījuši kādu privātmāju, kamēr tās īpašnieki atradās ārzemēs un savu īpašumu bija atstājuši bez uzraudzības, TVNET uzzināja Valsts policijā. 

Noziegums noticis kādā no aizvadītās nedēļas dienām starp 4. un 11. jūniju. Tā kā privātmāja nav bijusi nedz aprīkota ar signalizāciju, nedz arī tās apkārtnē ierīkota videonovērošana, zagļi netraucēti izsituši loga stiklus un iekļuvuši īpašumā.

No mājas tika nozagti 3000 eiro skaidrā naudā, vairākas zelta ķēdītes, kuloni, gredzens un auskari. Zagļi nav smādējuši arī mājā atrasto alkoholu un aiznesuši arī viskiju, konjaku un degvīnu. Kopumā zagļu nodarītie materiālie zaudējumi aprēķināti 6120 eiro apmērā.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Vienlaikus likumsargi atkārtoti aicina rūpīgāk izturēties pret īpašuma drošības jautājumiem, to aprīkojot ar signalizāciju un/vai videonovērošanas kamerām, kas zādzību gadījumā var palīdzēt notvert nelūgtus ciemiņus un atgūt nozagtās mantas.

Tāpat likumsargi iesaka ilgstošas prombūtnes laikā lūgt uzticamām personām pieskatīt mājvietu un nekavējoties ziņot par aizdomīgām situācijām.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kas zog?

  • Zādzību veicēji var būt dažāda vecuma, tautības, ādas krāsas un sociālā slāņa personas.
  • Lai veiktu izpēti, zaglis var uzdoties par kāda uzņēmuma darbinieku. Mājoklī ielaižot svešinieku, esi piesardzīgs - noslēp vērtīgus priekšmetus un neizpaud personisko informāciju.

Kā zog?

  • Zagļi dzīvoklī iekļūst pa durvīm, balkonu vai logiem, kas nereti ir atstāti vaļā.
  • Zagļi apstaigā kāpņutelpas, paraustot durvju rokturus, lai pārbaudītu, kuras durvis ir atstātas vaļā.
  • Ne vienmēr zaglis mājoklī iekļūst pa atvērtām durvīm - nereti tās tiek arī uzlauztas. Vienkāršas un neizturīgas durvju slēdzenes atlaušana prasa tikai dažas sekundes.

Ko zog?

  • Zādzība neaizņem vairāk par 10 minūtēm, tādēļ zagļi zog visu, ko var ātri aiznest un realizēt, - juvelierizstrādājumus, naudu un dažādas elektroniskās iekārtas.
  • ATCERIES! Ja vērtīgākas lietas turi seifā, neaizmirsti seifu nostiprināt tā, lai zaglis to nevarētu aiznest!
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu