Izgudrota ierīce, kas beidzot varētu apturēt žagas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HiccAway

Visiem zināms, cik grūti ir tikt vaļā no žagām, kad tās ir sākušās. Tu vari minūtēm ilgi aizturēt elpu, dzert litriem ūdens, bet ja reiz plaušu diafragma ir sākusi raustīties nekontrolējamās spazmās, tad to apturēt ir gandrīz neiespējami. Atliek vien ciest un gaidīt.

Lai arī žagas lielāko daļu cilvēku piemeklē salīdzinoši reti un ir nepatīkamas tomēr paciešamas, ir cilvēki, kuriem ar žagām jāmokās regulāri. Šiem cilvēkiem varētu palīdzēt jauns izgudrojums, kas nodēvēts par “HiccAway” jeb tulkojumā “žagas prom”, vēstīts zinātnes vietnē "Science Alert".

Šī ierīce, kas izskatās pēc īpaši pielāgota salmiņa, patiešām varētu izrādīties ļoti iedarbīga cīņā pret žagām. Zinātniskajā žurnālā “JAMA Network Open” publicētā aptaujā noskaidrojies, ka no 249 brīvprātīgajiem 90% atzina, ka šī ierīce patiešām labāk palīdz atbrīvoties no žagām nekā tradicionālās metodes.

Foto: Alvarez, JAMA Network Open, 2021

Ierīces vienā galā ir iemutis, bet otrā galā spiediena vārsts, kas liek cilvēkam sūkt spēcīgāk nekā caur parastu salmiņu. Šis spiediens liek diafragmai sarauties, apturot nekontrolējamo gaisa ieplūšanu, kas ritmiski aizrauj ciet balss saites, izraisot klasisko žagu skaņu.

Lai apturētu žagas, cilvēkam ar īpašo salmiņu ir vajadzīga vien pus glāze ūdens. Tie, kuri šo ierīci ir lietojuši, saka, ka atbrīvoties no žagām var ar vienu vai diviem mēģinājumiem.

Ierīces izgudrotāji saka, ka salmiņu var pielāgot gan pieaugušo, gan bērnu vajadzībām.

Pirmie šī salmiņa izmēģinājumi ir balstīti uz subjektīvām pieredzēm un nav salīdzināti ar placebo kontroles grupu, tāpēc pagaidām ir iemesls saglabāt skepsi. Lai arī produkta mājaslapā ir ļoti daudz pozitīvu atsauksmju, tomēr ierīce palīdzējusi nav visiem. Lai nu kā, jācer, ka šis ir viens solis tuvāk pēdējai uzvarai pār žagām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu