Putni izmet no "Progresīvajiem" par partijas reputācijas graušanu (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Roberts Putnis.
Roberts Putnis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

No partijas "Progresīvie" izslēgts tās bijušais priekšsēdētājs Roberts Putnis, informēja partijas ģenerālsekretāre Lelde Vaivode.

Partijas "Progresīvie" valdē 8.jūnijā saņemts biedru iesniegums par Putņa izteikumiem publiskajā telpā, "graujot partijas reputāciju, par nomelnošanu un centieniem kaitēt partijas nākotnei". Iesniegumā arī pausts lūgums lemt par Putņa izslēgšanu no partijas.

Saskaņā ar partijas statūtiem, biedra izslēgšanu var rosināt ar 20 un vairāk biedru iesniegumu valdei. Lēmums par partijas biedra izslēgšanu šādā gadījumā ir valdes kompetencē.

Partijas statūti arī paredz, ka biedra pienākumos ir "neveikt tādas darbības, kas var negatīvi ietekmēt partijas vai citu biedru reputāciju".

Izskatot biedru iesniegumu, šodien partijas valde pieņēma lēmumu par Putņa izslēgšanu no biedru rindām.

"Roberts Putnis nav bijis aktīvs partijas dzīvē jau ilgāku laiku - gadu, divus. Izsakām nožēlu, ka viņš nevis vispirms sazinājās ar valdi un biedriem, lai paustu savas pārdomas un kritiku, bet izvēlējās publisku platformu. Vienmēr esam novērtējuši Roberta redzējumu un skatu no malas, taču Putnim, kā katram partijas biedram, ir arī pienākumi," uzskata partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Jau iepriekš Putnis savos izteikumos un rīcībā ir bijis aizskarošs gan individuāli pret partijas biedriem, gan arī pret partijas darbību. Sadarbības un komunikācijas kultūra partijā ir iekļaujoša - ja rodas atšķirīgi redzējumi par organizācijas darbību, tad tie ir risināmi cieņpilni, izmantojot partijas demokrātiskās platformas, nevis plašsaziņas līdzekļus.

Visticamāk, partijas biedriem nav bijis patīkams Putņa paustais intervijā LGBT+ informācijas platformā "Pride.lv", kurā

viņš kritiski vērtēja "Progresīvo" rezultātus šā gada pašvaldību vēlēšanās, nosaucot to par "lielāko izgāšanos kopš partijas dibināšanas"

un pārmetot, ka nekas arī netika darīts, lai rezultāts būtu labāks.

Putnis uzskata, ka kopš viņa aiziešanas "Progresīvie" nav spējuši veidot plašāku atbalsta platformu, norādot, ka "šādu iznākumu es redzu kā nožēlojamu nolaidību un bezatbildību no partijas vadības puses. Un domāju, ka esmu tiesīgs to "uztvert personiski" kā manis atstātā "mantojuma izšķērdēšanu"."

Viņš arī izteicies, ka Rīgas domē "Progresīvie" iekļuvuši ar "Jaunupa naudu", kā arī pārmetis tiem mazspēju "kapitalizēt" politisko spēku galvaspilsētā. 

Partijā Putnis strādājis no 2017.gada, būdams ģenerālsekretārs, 2018.gadā viņš kļuva par "Progresīvie" vadītāju. Viņš aktīvi piedalījās partijas programmas izveidē. Putņa un daudzu citu profesionāļu un politisko domubiedru smagais darbs ļāva "Progresīvajiem" 2018.gada Saeimas vēlēšanās sasniegt 2,6% atbalstu un iegūt valsts finansējumu.

Pēc partijas nesekmīgā starta Eiropas Parlamenta vēlēšanās Putnis 2019.gada maijā negaidīti atkāpās no priekšsēdētāja amata un rudenī notikušajā partijas kongresā uz amatu valdē vairs nekandidēja. 2020.gada rudenī Putnis publiski paziņoja, ka vairs nejūtas piederīgs valstij un pamet Latviju.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu