Afganistānas talibi uz robežas ar Tadžikistānu ieņēmuši galveno robežpunktu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talibi. Ilustratīvs attēls
Talibi. Ilustratīvs attēls Foto: Parwiz / REUTERS

Afganistānā talibu nemiernieki otrdien uz robežas ar Tadžikistānu sagrābuši galveno robežas šķērsošanas punktu, pavēstīja amatpersonas.

Drošības struktūru pārstāvji savus posteņus pametuši, bet daži arī aizbēguši pāri robežai.

Šerhanbandaras ieņemšana talibiem ir nozīmīgākā uzvara, kopš maijā sākās ASV karaspēka izvešanas pēdējais posms, vienlaikus miera sarunas starp talibiem un Kabulu nonākušas strupceļā.

"Diemžēl šorīt pēc stundu ilgām kaujām talibi sagrāba Šerhanas kravu termināli un pilsētu, kā arī visus robežkontroles punktus uz robežas ar Tadžikistānu," pavēstīja Kondozas provinces padomes loceklis Halidins Hakmi.

"Mēs bijām spiesti pamest visus kontroles posteņus, un daži mūsu karavīri šķērsoja robežu, bēgot uz Tadžikistānu," sacīja armijas virsnieks, kas vēlējās palikt anonīms.

"No rīta viņi (talibu karotāji) bija visur, simtiem," viņš piebilda.

Talibu pārstāvis sakariem ar presi Zabihulla Mudžahids apstiprināja, ka nemiernieki ieņēmuši robežpunktu, kas atrodas Pandžas upes dienvidu krastā.

"Mūsu mudžahidīni pilnībā kontrolē Šerhanbandaru un visus Kondozas provinces robežas šķērsošanas punktus uz robežas ar Tadžikistānu," sacīja talibu pārstāvis.

Kopš maija sākuma talibi izvērsuši plašu ofensīvu pret valdības spēkiem un apgalvo, ka no valsts 421 rajona ieņēmuši vismaz 87.

Apgalvojumus par dažiem no šiem panākumiem valdība apstrīd, un iegūt neatkarīgu apstiprinājumu ir grūti, it sevišķi apvidos, kas bieži pāriet no vienām rokām otrās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu