Krievijas iekšlietu ministra tumšais noslēpums: ļoti bagāta ģimene un saistība ar organizēto noziedzību (26)

Izmeklē "Projekt"
Foto: Reuters/ScanPix
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

28.jūnijā pētnieciskās žurnālistikas izdevums “Projekt” paziņoja par jaunu publikāciju, kurā stāstīts par Krievijas iekšlietu ministru Vladimiru Kolokoļcevu un viņa bagātajiem radiniekiem. Materiāla publicēšanas dienā - 29.jūnijā - policija veica kratīšanas pētījuma autores Marijas Žolobovas un “Projekt” galvenā redaktora Romāna Badaņina mājās.

Pie Žolobovas mājām otrdien tikai aizturēts arī “Projekt” galvenā redaktora vietnieks Mihails Rubins, kurš aizvests uz kratīšanu viņa vecāku dzīvoklī.

“Projekt” pārstāvji policijas vēršanos pret izdevuma darbiniekiem skaidro tieši ar publikāciju par ministru Kolokoļcevu un viņa ģimeni.

Viens no Krievijas iekšlietu struktūru visrūpīgāk glabātajiem noslēpumiem ir iekšlietu ministra Vladimira Kolokoļceva dēla Aleksandra turība. Visa informācija par viņa īpašumiem valsts reģistros ir apslēpta, kaut arī Aleksandrs Kolokoļcevs nekad nav strādājis valsts dienestā.

“Projekt” uzskata, ka tas skaidrojams ar to, ka uz Aleksandru un citu Vladimira Kolokoļceva radinieku vārda reģistrēti vairāki dārgi īpašumi, kas iegūti, pateicoties ministra Kolokoļceva saitēm ar ietekmīgu Krievijas uzņēmēju un vismaz vienu organizētās noziedzības grupējuma dalībnieku.

Foto: Reuters/ScanPix

Ministra bagātā ģimene

Vladimirs Kolokoļcevs par Krievijas iekšlietu ministru kļuva 2012.gadā. Saskaņā ar viņa amatpersonas deklarācijām nedz viņam, nedz viņa sievai šajā laikā jauni īpašumi nav parādījušies. Ģimene oficiāli joprojām dzīvo pirms 20 gadiem iegādātā 90 kvadrātmetrus plašā dzīvoklī Maskavā. Kolokoļceva sievai Verai Maskavā oficiāli pieder vēl viens – 40 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis.

Tikmēr pensionārei Zojai Berdičevskai, kuru “Projekt” uzskata par Veras Kolokoļcevas māsu, pieder divas ekskluzīvas automašīnas, bet viņas dēlam - ekskluzīvs nekustamais īpašums piemaskavā.

Tomēr “bagātā” Berdičevska dzīvo savai māsai piederošajā, jau pieminētajā 40 kvadrātmetrus plašajā dzīvoklī Maskavā.

Tikmēr 37 gadus vecais ministra dēls Aleksandrs ir uzņēmējs - viņam pieder vairāki uzņēmumi. Tikai viens no viņam piederošie uzņēmumiem strādā ar peļņu.

Aleksandram Kolokoļcevam pieder vairāki nekustamie īpašumi, kas ievērojami pārsniedz visu viņa kompāniju gūto peļņu.

Piemēram, kopš 2016.gada viņam pieder 1,2 miljardus rubļu (13,9 miljonus eiro) vērts īpašums piemaskavas Rubļovkā, kur dzīvo daudzi Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma elites pārstāvji. Neilgi pēc tam, kad viņš kļuva par īpašnieku, visa informācija par šo īpašumu pazuda no Krievijas kadastra reģistra.

Kadastra reģistrā šobrīd arī nav pieejama nekāda cita informācija par Aleksandram Kolokoļcevam un viņa sievai Kristīnei piederošiem īpašumiem.

Tomēr “Projekt” apgalvo, ka uz ministra Kolokoļceva dēla, vedeklas un citu radinieku vārda slepeni reģistrēti ministra īpašumi vairāk nekā divu miljardu rubļu (23 miljonu eiro) vērtībā.

Saites ar kriminālo pasauli

“Projekt” apgalvo, ka vienu no īpašumiem Kolokoļceva dēls iegādājies no kāda ar kriminālo pasauli saistīta uzņēmēja sievas. Viņš arī esot saņēmis naudu no kāda cita uzņēmēja, kas saistīts ar kriminālo pasauli.

Īpašumu Aleksandram Kolokoļcevam pārdevusi uzņēmēja Ļeva Čerepova sieva. Savukārt Čerepovs ir uzskatāms par Mihailam Černovam pietuvinātu cilvēku. Černovs pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados kontrolēja alumīnija ražošanu Krievijā un bija saistīts ar organizēto noziedzību.

Aleksandram Kolokoļcevam kaimiņos dzīvo Čerepova radinieki - brāļi Pāvels un Valērijs Zadorini, kam pieder vairāki īpašumi.

Pāvels Zadorins uzskatāms par Vladimira Kolokoļceva draugu. “Projekt” rīcībā esošā informācija liecina, ka tieši no Zadorina topošais ministrs 2000.gadā saņēmis vienu saviem īpašumiem.

“Projekt” arī noskaidrojis, ka Kolokoļcevs jaunākais septiņus gadus saņēmis ikmēneša maksājumus no uzņēmuma “Novko”, kura līdzīpašnieks ir uzņēmējs Oļegs Šeihametovs, kurš saistīts ar noziedzīgajiem grupējumiem.

Kāda bijusi Aleksandra Kolokoļceva loma uzņēmuma “Novko”, nav zināms.

“Projekt” vērsās iekšlietu ministrijā ar jautājumu, kāpēc tiek slēpta informācija par Aleksandra Kolokoļceva īpašumiem.

Ministrijā uz jautājumu pēc būtības neatbildēja, vien norādot, ka ministra dēls esot pieaudzis un turīgs cilvēks, kura uzņēmējdarbības aktivitātes nekādā veidā neesot saistītas ar iekšlietu struktūrām.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu