Arī Švecova pamet Gobzema partiju "Likums un kārtība" (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāte Ļubova Švecova
Saeimas deputāte Ļubova Švecova Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī Saeimas deputāte Ļubova Švecova trešdien paziņojusi par izstāšanos no populistu partijas "Likums un kārtība", liecina politiķes publikācija sociālo tīklu platformā "Facebook".

Švecova publicējusi attēlu ar savu iesniegumu partijai, kurā lūdz viņu izslēgt no partijas "Likums un kārtība" dibinātājiem un valdes. Savu lēmumu viņa nav paskaidrojusi sīkāk, vien pievienojusi komentāru, kurā norāda, ka "jebkura pieredze ir vērtība".

"Ar Jūliju Stepanenko es pievienojos jaundibinātajam politiskajam spēkam “Likums un kārtība", kopā ar viņu tagad pieņemu lēmumu izstāties. Paldies par pieredzi partijas dibinātajiem un biedriem," teikts paziņojumā.

Švecova 13.Saeimā tika ievēlēta no "Saskaņas" saraksta, taču kopš pagājušā gada rudens viņa ir pie Saeimas frakcijām nepiederoša deputāte.

Jau ziņots, ka Stepaņenko trešdien pavēstīja par lēmumu pamest partiju "Likums un kārtība", jo "viņas pārstāvētās vērtības nav savienojamas ar Alda Gobzema komunikācijas stilu ar partijas biedriem un dibinātājiem".

"Es nevēlos izlikties, ka viss ir kārtībā un regulāra cilvēkus aizvainojoša publiska komunikācija no mana kolēģa puses ir norma," uzsvēra politiķe.

Viņa uzskata, ka pastāv lieli šķēršļi to mērķu sasniegšanai, kurus no viņiem sagaida parijas biedri, dibinātāji un atbalstītāji. Stepaņenko sola turpināt pie tiem strādāt, bet jau bez Gobzema. "Priekšā ir ļoti daudz darba, jo mums visiem kopā būs jācīnās par savām tiesībām un, iespējams, jāsaņem daudzi jauni "pārsteigumi" no valdības," piebilda deputāte.

Abas Saeimas deputātes apgalvo, ka lēmums pamest politisko partiju nebija viegls, līdz ar to ir nepieciešams laiks, lai apdomātu turpmākos politiskos soļus.

Švecova uzsvēra, ka pašlaik ir pāragri gan komentēt, gan vispār domāt par turpmākajiem politiskiem soļiem. Stepaņenko izteica līdzīgu viedokli, sakot, ka viņa pašlaik koncentrēsies uz juridiskiem jautājumiem - saistībā ar personu tiesību aizsardzību. Viņa sacīja, ka ir jāpaiet kādam laikam, lai domātu par turpmākiem politiskiem soļiem.

Tikmēr Gobzems savā "Facebook" kontā skaidro, ka Stepaņenko viņa partijai pievienojās pēdējā naktī kopā ar Sandri Toču un Švecovu. "Manuprāt, mēs šīs lomas pildījām ideāli - es nodrošinu partijas atpazīstamību un publisko tēlu, viņa atbildēja par atsevišķiem praktiskiem partijas darba jautājumiem. Mēs esam dažādi. Tas viss tā arī darbojās līdz šīs vasaras sākumam, kad par savas partijas dibināšanu paziņoja cits izbijis politiķis un turīgs uzņēmējs," norāda politiķis.

Gobzemam esot pilnīga pārliecība, ka galvenais motīvs šodienas demaršam bijusi vēlme pievienoties citam, vēl nedibinātam, politiskajam spēkam.

"Tādam, ar kuru Stepaņenko saista senas profesionālas un ģimeniskas saites un acīmredzami saites, par kurām es nekad neuzzināšu," min Gobzems.

Viņš ir pārliecināts, ka spēs atrast labus un cienīgus valdes locekļus Stepaņenko un arī Švecovas vietā. "Valdē būs man līdzīgi domājoši cilvēki," sola Gobzems.

TVNET jau ziņoja, ka 11.jūnijā "Likumu un kārtību" pameta arī Sandris Točs, nemaz neslēpjot, ka ar Šleseru viņam ir daudz vairāk kopīgu interešu. 

Kā vēstīts, šī gada februārī Uzņēmumu reģistrs (UR) reģistrēja Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema dibināto partiju "Likums un kārtība".

Kā februāra otrajā pusē ierakstā "Twitter" norādījis politiķis Gobzems, partijas biedru skaits esot aptuveni "pie 1500".

UR reģistrējis arī visus dibināšanas sapulcē ievēlētos 12 valdes locekļus. LETA vēstīja, ka partijai ir divi līdzpriekšsēdētāji - Gobzems un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.

Partijas valdē ievēlētas Saeimas deputātes Karina Sprūde un Ļubova Švecova, kā arī Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte un Točs, kurš tagad no partijas ir izstājies un pievienojies ekspolitiķa Aināra Šlesera komandai.

Stepaņenko 13.Saeimā tika ievēlēta no partijas "Saskaņa" saraksta, taču to pameta un ir pie Saeimas frakcijām nepiederoša deputāte.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu