Dziedi līdzi “Nirvana” slavenākajam hitam latīņu valodā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kurts Kobeins grupas "Nirvana" koncertā 1993. gadā.
Kurts Kobeins grupas "Nirvana" koncertā 1993. gadā. Foto: ROBERT SORBO / AP

Kad kāda dziesma pasaulē sasniedz noteiktu popularitātes līmeni, sākas neapturami šīs dziesmas kaverversiju plūdi. Leģendārās grandžmūzikas “Nirvana” hits “Smels Like Teen Spirit” nav izņēmums. Tagad to iespējams klausīties arī latīņu valodā – tā, it kā to spēlētu, piemēram, kādās Senās Romas imperatora Oktaviāna dzīrēs.

Šo hitu pavisam noteikti var uzskatīt par 90. gadu grandža himnu. Tas piedzīvojis teju jebkura mūzikas stila kaverversijas, un relatīvi nesen “YouTube” kanālā “the_miracle _aligner” publicēta arī kaverversija klasiskajā latīņu valodā, turklāt ar pienācīgu instrumentālo pavadījumu. Rezultātā viss izklausās tā, it kā “Kurtus Cobaenus” patiešām būtu dzīvojis un dziedājis Senajā Romā.

Lai arī senajiem romiešiem nebija iespējas savus skaņdarbus ierakstīt, kā arī joprojām nav atrasti visi mūzikas instrumenti, kādus viņi izmantoja, vēsturnieki, izmantojot antīko literatūru, instrumentu aprakstus, zīmējumus un citas liecības, ir spējuši rekonstruēt Senās Romas mūziku. Protams, mēs nekad nevarēsim būt droši par to, kā patiesībā skanēja Senās Romas mūzika, tāpēc šī kaverversija arī ir tikai interpretācija. Tiesa, iespējams, ļoti tuva interpretācija.

Jāpiemin, ka pielāgota laikmetam ir ari dziesmas lirika, proti, piemēram, frāze “Load up on guns” (pielādējiet ieročus) kļuvusi par “Pará pílís” (sagatavojiet šķēpus), vēstīts vietnē "Mental Floss".

IZBAUDI SKAŅDARBU UN DZIEDI LĪDZI:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu