Lielākā daļa amerikāņu tic, ka citplanētieši eksistē. Puse domā, ka tie apmeklējuši Zemi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēdējo gadu laikā ASV varas iestādes publicējušas vairākus video, kuros redzami NLO, tāpēc nav nekāds brīnums, ka lielākā daļa amerikāņu tagad tic saprātīgai dzīvībai ārpus Zemes.

Jaunā aptaujā secināts, ka 65% amerikāņu uzskata, ka inteliģenti citplanētieši eksistē, savukārt 51% amerikāņu ir pārliecināti, ka citplanētieši ir apmeklējuši mūsu planētu.

Aptaujā piedalījās 10 417 amerikāņu pieaugušie, no kuriem lielākā daļa atzina, ka tic citplanētiešu eksistencei. Tiesa, tikai 13% domāja, ka citplanētieši kaut kādā veidā var apdraudēt cilvēci.

Jau ziņots, ka ASV izlūkdienesti nespēj izskaidrot vairāk nekā 100 NLO novērojumus. Tā norādīts ASV Nacionālās izlūkošanas direktora ziņojumā, kas publicēts 25. jūnijā.

Atskaitē iekļauti 144 ziņojumi par parādībām, kas novērotas kopš 2004. gada, un tās visas, izņemot vienu, kas raksturota kā meteoroloģiskā zonde, joprojām ir neskaidras. Nav izslēgta iespēja, ka NLO var būt ārpuszemes izcelsmes.

ASV Kongress pieprasīja ziņojumu pēc vairākiem ASV armijas aprakstiem par objektiem, kas haotiski pārvietojās debesīs. Pēc tam 2020. gada augustā Pentagons izveidoja Nenoskaidrotu gaisa parādību darba grupu, lai apkopotu un izpētītu šādus ziņojumus.

Nezināms lidojošs objekts
Nezināms lidojošs objekts Foto: AP/Scanpix

Ziņojumā nav norāžu par iespējamām ārpuszemes dzīvības formām. Nav skaidri izslēgta arī citplanētiešu esamība - deviņu lappušu garais ziņojums šo tēmu neskar.

No 144 aprakstītajiem gadījumiem 80 ir tādi, kuros objekti fiksēti ar vairāku veidu sensoriem. 18 incidentos tika ziņots par lidojuma objekta „neparastu kustības modeli vai neparastām lidojuma īpašībām”. Daži no objektiem stāvējuši nekustīgi gaisā, pārvietojušies pret vēju vai veikuši pēkšņus manevrus ar ievērojamu ātrumu vai bez redzamas piedziņas. Dažos gadījumos militārās lidmašīnas vienlaikus uztvērušas arī radio signālus.

Saskaņā ar ziņojumu, viens no lidojošajiem objektiem, visticamāk, bija liels, gaisā palaists balons. „Pārējie [objekti] paliek neizskaidrojami.”

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu