EURO 2020 – kuras komandas tiksies finālā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabuy

Eiropas čempionāts futbolā jeb EURO 2020 ir nesis sev līdzi vairākus pārsteigumus. Ukraiņi pirmo reizi iekļuva ceturtdaļfinālā, tomēr nācās piekāpties Anglijai. Spānija uzvarēja Šveici, izlienot kā caur adatas aci soda sitienos. Ļoti aizraujošā cīņā Itālija pieveica pasaules ranga līderi Beļģiju. Un jau šovakar pulksten 22:00 pēc Latvijas laika Itālijas un Spānijas valstsvienības spēkosies savā starpā, savukārt rīt tajā pašā laikā būs iespējams sekot līdzi Anglijas un Dānijas cīņai. Čempionāta finālspēle norisināsies svētdien, 11. jūlijā.

Komandas ir tiešām spēcīgas un priecējušas skatītājus ar spraigiem momentiem. Spānija ir trīskārtēja Eiropas čempione un ir vienīgā komanda, kas izcīnījusi divus titulus pēc kārtas (2008. un 2012. gadā), savukārt Itālija šajā turnīrā uzvarējusi visus mačus - tai ir pieci panākumi. Futbolam aktīvi seko līdzi arī mūziķi un sportisti un pauž savus pārsteigumus un sajūtas.

“Singapūras Satīns” grupas dalībnieks Juris Štrāls prognozē: “Itālijas un Anglijas izlašu sniegums šajā čempionātā liek domāt, ka zelta medaļas uz saviem kakliem kārs tieši kāda no šīm divām komandām, taču Itālijai, neskatoties uz nevainojamo sniegumu līdz šim, par klupšanas akmeni gandrīz kļuva spēcīgā Beļģijas izlase ar rezultatīvo Lukaku priekšgalā. Čempionāts ir bijis pārsteigumu pilns, Francijas izkrišana jau bija pietiekami negaidīts pavērsiens, taču kurš gan gaidīja Čehiju un Ukrainu ceturtdaļfinālā?! Īpaši priecēja skaistā Ukrainas uzvara. Šis čempionāts ir pilns ar paslēptiem “džokeriem”, un domāju, ka visi pārsteigumi vēl nav beigušies.”

Latviešu skeletonists Martins Dukurs teic: “Šī gada turnīrs ir savāds, bet interesants. Izteikt prognozes ir gana sarežģīti, jo daži no favorītiem ir jau izstājušies, savukārt grupas pastarīte Ukraina negaidīti tika ceturtdaļfinālā. Pārsteidza Vācijas vājais sniegums, bet prieks ir beidzot par Angliju un tās iekļūšanu pusfinālā, ņemot vērā, ka potenciālie finālisti francūži ir izsisti, tad nepamet sajūta, ka būs pārsteigumi arī tālāk - es par!”

Arī latviešu skeitbordists Madars Apse seko līdzi spraigajiem futbola notikumiem: “Es patiešām ceru, ka dāņiem izdosies gan tikt finālā, gan arī uzvarēt, jo pārējās komandas jau ir pieredzējušas čempionu titulu vairākas reizes. Manuprāt, Dānija būtu jauks pārsteigums kā nākamie Euro Cup čempioni, bet tad jau redzēs, jo vispirms viņiem jātiek garām angļiem. Turēšu īkšķus, lai labākie uzvar! Sākumā liku cerības uz Polijas un arī Beļģijas komandu, bet cīnīties pret futbola gigantiem nav viegli! Domāju, ka finālā varētu būt Spānija pret Dāniju!”

Mūziķis Žanis Pavlovskis ir kaislīgs futbola fans: “Esmu patīkami pārsteigts par to, cik tālu ir tikusi Dānijas izlase, kaut arī biju prognozējis to, ka tieši viņi varētu būt šī turnīra “melnais zirdziņš”. Kopumā turnīrs ir super interesants un notikumiem bagāts - gandrīz katra spēle ir ļoti skatāma - it sevišķi izslēgšanas spēles. Tā kā esmu Chelsea fans un aktīvi sekoju Anglijas futbolam, es šajā Eiropas čempionātā fanoju par Anglijas izlasi. Domāju, ka viņiem šis turnīrs ir jāuzvar. Ļoti talantīgs un pieredzējis sastāvs! Es lieku uz to, ka finālā spēlēs Anglija pret Itāliju, un šis varētu būt fināls, kas mums visiem paliks atmiņā uz ilgiem laikiem!”

Grupas “Singapūras Satīns” dalībnieks Kristaps Strūbergs dalās savos iespaidos: “Eiropas čempionāta startā par galvenajiem favorītiem tika uzskatītas Beļģijas un Francijas izlases, kuras attiecīgi arī pasaules rangā dalīja augstākās vietas, taču visi paturēja prātā arī Anglijas spēcīgo izlasi, pat neskatoties uz to faktu, ka briti neiekļāva savā sastāvā vienu no pasaules izcilākajiem futbolistiem Lingardu. Kopš bērnības esmu Nīderlandes fans, taču šis čempionāts ir sniedzis ne vienu vien pārsteigumu, kā rezultātā nedz Nīderlande, nedz Francija vairs necīnīsies par uzvaru šajos futbola svētkos. Mana iekšējā sajūta saka, ka uzvarēs Itālija, bet, protams, tas ļoti iespējams ir tāpēc, ka itāļu komanda man ir ļoti tuva kopš uzbrucēja Del Piero laikiem. Pagaidām šajā čempionātā notika daudzi brīnumi un man izdevās vairākus no rezultātiem paredzēt, bet to, kas būs tālāk, - to gan nezina neviens. Veiksmi futbolistiem!”

OlyBet eksperts komentē: “Pozitīvi pārsteidza Itālija. Daudziem Itālijas izlases spēles asociējas ar aizsardzības futbolu, taču šajā čempionātā viņi rāda ļoti aizraujošu uzbrukuma futbolu. Turklāt viņi joprojām var paļauties uz savu aizsardzību. Čempionāta laikā Itālijas izlase ielaida tikai 2 vārtus. Spāņiem šajā čempionātā ir 4 neizšķirti (pamatlaikā) no 5 spēlēm un tikai viena - taču ļoti pārliecinoša - uzvara pār Slovākiju. Komanda bez īpaši skaļiem vārdiem virzās iepretim savam mērķim. Jautājums paliek, cik spēka ir atlicis, jo Play-off kārtā viņi jau nospēlēja papildu 60 minūtes. Anglijas sniegums ir ļoti pārliecinošs. Vārtu attiecība piecās spēlēs ir 8-0. Pagaidām neviena izlase, kas stājās tiem pretī, nevarēja uzlauzt šo disciplinēto aizsardzību. Pamodās komandas līderis Harry Kane, kas beidzot sāka gūt vārtus. Komanda paliek labāka ar katru nākamo spēli. Dānijas sniegums ir pārsteidzošs. Iesākt turnīru ar 2 zaudējumiem, pirmajā spēlē pārciest tādus šokējošus notikumus, tad saņemties, noskaņoties un aizvadīt spēcīgu turnīra atlikušo daļu. Šī komanda pierāda, ka ar lielu saliedētību un gribasspēku var gāzt kalnus.”

OlyBet eksperti par favorīti uzskata Angliju (ar 37% varbūtību), tai seko Itālija (29%) un Spānija (25%), savukārt Dānijas uzvaru vērtē ar tikai 9% iespējamību. Pārliecinošs vārtu gūšanas līderis ir Cristiano Ronaldo (5 gūti vārti un 77% iespējamība par tādu arī palikt). Viņam seko Harry Kane (10%) un Raheem Sterling (8%). Abiem Anglijas valstsvienības spēlētājiem ir 3 vārtu guvumi. Par turnīra labāko spēlētāju nominēts varētu tikt Raheem Sterling (20%), Simon Kjaer (10%) un Harry Kane (9%). Pusfināla spēlēs uzvara tiek prognozēta Anglijai (ar 70% varbūtību), Itālijai (53%), Spānijai (47%) un Dānijai (30%).

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu