Uzņēmējs par elektrobusiem: agri vai vēlu būsim spiesti tādus pirkt (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Šodien TV Auto ziņu ēdienkartē moderns elektrisks buss Peugeot e-Expert. Modelis principā ir paredzēts darbam, taču ir pieejams arī ļoti glaunā aprīkojuma versijā Business. Tas nozīmē, ka furgonam ir ne tikai LED starmeši, bet arī pusādas sēdekļi pat pieejamas slīddurvis abās pusēs ar elektropiedziņu. Tā patiesībā ir reti sastopama ekstra.

Atkarībā no virsbūves garuma, un to var būt trīs, elektriskajam Expert ir 50 vai 75 kW baterija. Motors gan ir tikai viens - ar 100 kilovatiem.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Kas ir svarīgi, Peugeot elektrobusa nobraukums ir krietni virs 300 km. Stūre gan ir diezgan smaga un, ja jāveic tā sauktā trīs punktu apgriešanās, tad gala pozīcijās jāgriež piepūstiem vaigiem."

Pieņemot, ka neko nesaprotam no kravas furgoniem, ielūdzām uz testa braucienu veikalu tīkla Fans velosipēdu divīzijas vadītāju Juri Mikulenu. Viņam šī bija pirmā tikšanās ar kravas elektromobili.

Peugeot eExpert pilsētas satiksmē ir diezgan nasks, sevišķi, ja nospiež režīmi Power. Vējš vien svilpo - jo citu trokšņu jau nav! Motorskaņa pat sākumā pietrūkst. Jautājums, vai pietrūktu sniedzamības? Latvijas mērogos - droši vien, bet pilsētā, kam elektrobusi pārsvarā taisīti, diez vai.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Juris Mikulens, Fans Prosport velosipēdu divīzijas vadītājs: "Ja mums jāizvadā preces Rīgas robežās, tad ar Peugeot elektrobusa sniedzamību ir pilnīgi pietiekami kārtīgai darba dienai."

Elektrisko Expert var nopirkt jau par 35 100 eiro. Tas ir padsmit tūkstoši vairāk par dīzeli, turklāt tā ir bāzes cena. Bet šis, atcerieties, ir e-Expert Business...

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Juris Mikulens: "50 000 eiro. Tas, protams, ir daudz. Jāņem kalkulators un jārēķina. Bet nu, tā ir nākotne… Iespējams, jau drīzumā tu būsi spiests tādu elektrobusu pirkt."

Normunds Avotiņš: "Ieraugot cenu liekas, kur likt šādu elektrisko Peugeot Expert, kas maksā divas reizes vairāk nekā Peugeot Expert dīzeļversija. Uzņēmejiem ir cits skatījums, jo kā apstiprināja Fans Prosport pārstāvis: Nākotne pieder elektromobilitātei, arī komerctransportā."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Peugeot e-Expert

+ nulles izmeši

+ pietiekama sniedzamība

+ klusa darbība

- smaga priekša un stūre

- liela cena

- L3 jāpērk vinjete

Dzinējs: AC

Jauda: 136 ZS

Paātrinājums: n/d

Patēriņš: n/d

Baterija/sniedzamība, kWh/km: 75/330

CO2: 0

Cena: 35 100 - 45 100*

*) testa automašīnas cena 50 389 eiro

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu