Uz valsts austrumu robežas sāks patrulēt zemessargi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālie bruņotie spēki šodien, 12. jūlijā, nosūtīs zemessargus uz valsts austrumu robežu, lai stiprinātu nelegālās imigrācijas atturēšanu.

Zemessargi tiks nosūtīti uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežām. Jau vairākas nedēļas ir novērojama pastiprināta nelegālo migrantu plūsma pār Lietuvas - Baltkrievijas robežu, tāpēc jautājums par pastiprinātu robežas sargāšanu ir ticis aktualizēts arī Latvijā. Eiropas politiķi ir pieļāvuši, ka migrantu plūsma no Baltkrievijas notiek ar šīs valsts vadības atbalstu.

"Vērojot Baltkrievijas mērķtiecīgi izdarīto spiedienu uz Lietuvu, arī mums ir jābūt gataviem līdzīgiem nelegālās imigrācijas izaicinājumiem uz austrumu robežas. Vienlaikus šis ir epidemioloģiskās drošības jautājums, jo liels un nekontrolēts imigrantu pieplūdums var palielināt Covid-19 izplatību Latvijā," skaidro aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Atsaucoties uz Valsts robežsardzes lūgumu, Zemessardzes 3.Latgales brigādes zemessargi līdz 11.augustam sniegs atbalstu piecām Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes robežapsardzības nodaļām, kā arī vienai Ludzas pārvaldes robežapsardzības nodaļai.

Plānots, ka diennaktī kopā atbalstu sniegs 24 zemessargi, kā arī tiks izmantoti seši līdz 12 transporta līdzekļi. Zemessardze uzdevumus pie Eiropas Savienības ārējām robežām pildīs Valsts robežsardzes pārstāvju vadībā. Robežsardze iepriekš vēstīja, ka aizsardzības resoram lūgs aptuveni 50 darbiniekus.

Zemessardze atbalstu Valsts robežsardzei sniedza arī pērn no 30.marta līdz 9.jūnijam, kad bija nepieciešama palīdzība Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Reaģējot uz krasu nelegālo imigrantu plūsmas pieaugumu pāri Baltkrievijas robežai, Lietuvas valdība pagājušajā nedēļā lēma izsludināt valsts mēroga ārkārtējo situāciju. Lietuvas amatpersonām ir aizdomas, ka Baltkrievijas vadība apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai.

Reaģējot uz šiem notikumiem, nelegālās imigrācijas risku mazināšanai uz Latvijas - Baltkrievijas robežas Valsts robežsardzei jau tagad ir devušies palīgā Eiropas robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu