Jūrmalnieki vāc parakstus, lai nojauktu vairākus graustus Slokā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Slokas papīrfabrikas kultūras nams
Bijušais Slokas papīrfabrikas kultūras nams Foto: Wikipedia

​Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Jūrmalas atbrīvošanu no graustiem.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Ilze Gramste. Viņa akcentē, ka ar šo iniciatīvu vēlas, lai Jūrmalā ir droša un sakopta vide gan iedzīvotājiem, gan viesiem, kuri apmeklē pilsētu.

"Atsevišķi Jūrmalas rajoni attīstās, bet citi - ar katru gadu degradējas un kļūst bīstami. Piemēram, Slokā ir vairāki grausti, kuros regulāri notiek dedzināšana, pulcējas cilvēku grupas alkohola lietošanai, traucējot apkārtējos iedzīvotājus, kā arī šīs vietas piesaista jauniešus brīvā laika pavadīšanai, un periodiski notiek arī nelaimes gadījumi," pauda Gramste, piebilstot, ka Sloka ir viena no senākajām Jūrmalas daļām ar nozīmīgu vēsturi un potenciāli lielu nākotni, ja tai dos stimulu un uzmanību attīstīties, sākot ar vienkāršākajām lietām, piemēram, vides sakopšanu.

Tāpēc iniciatīvā pausts lūgums Jūrmalas domei nojaukt ilggadējus, bīstamus un vidi degradējošus graustus Jūrmalā. Idejas autori lūdz nojaukt veco ūdenstorni pie Slokas dzelzceļa stacijas, Varoņu ielā 11, Slokas papīrfabrikas kultūras nama graustu, Dzērvju ielā 1, kā arī nepabeigtas daudzīvokļu mājas graustu Slimnīcas ielā 1.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu