Aicina ziedot atbalsta centra izveidei bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Photographee.eu/Shutterstock

Labdarības organizācija "Unio" aicina sabiedrību materiāli atbalstīt sabiedriskā labuma organizācijas "Latvijas Bērnu atbalsta fonds" projektu multifunkcionāla centra izveidei bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām.

Kā pavēstīja organizācijas komunikācijas konsultante Ieva Sala, bērnu psihe atrodas nemitīgā attīstības procesā, un īpaši svarīgs posms ir līdz aptuveni piecu gadu vecumam, kad notiek visstraujākie attīstības un veidošanās procesi. Sala norādīja, ka šajā vai vēlākā vecumā, sastopoties ar bērna uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām, šīs izpausmes ir jāuztver kā saucienus pēc palīdzības, ko diemžēl ne vienmēr pats bērns, viņa ģimene un sabiedrība prot attiecīgi uztvert, izprast un rīkoties ar to.

Gluži pretēji - bērni ar šādiem simptomiem un nereti arī viņu ģimenes mēdz tikt izstumti no apkārtējās sabiedrības, tādējādi padziļinot esošo problēmu, klāstīja organizācijas komunikācijas konsultante.

Latvijas Bērnu atbalsta fonda vadītājs Kaspars Markševics norādīja, ka, jau vairākus gadu desmitus darbojoties ar bērniem, iespējams droši apgalvot, ka Latvijā trūkst pakalpojumiu bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām, īpaši agrīnā vecumā. Tāpat esošajā piedāvājumā esot ārkārtīgi liela sadrumstalotība, kas bērna un viņa ģimenes grūto situāciju vēl vairāk pasliktina.

"Visbiežāk netiek strādāts ar ģimeni kopumā, bet tikai ar bērnu, tāpat dažādu speciālistu lokā nav sadarbības, katrs darbojas individuāli, kā arī ir virkne citu sarežģītu apstākļu," norādīja fonda vadītājs.

Šo iemeslu vadīts fonds ir apņēmies izveidot multifunkcionālu attīstības centru, kurā vienuviet būtu pieejama speciālistu komanda, piemēram, ģimenes atbalsta persona, psihologs, skaņu terapeits, mākslas terapeits un citi speciālisti, tiktu izveidota vide, kurā bērns var būt fiziski aktīvs, piemēram, Latvijā pirmā maņu zāle jeb "sensory gym", kā arī varētu notikt aktīvs darbs ar vecāku izglītošanu par bērnu ikdienas aprūpi un vajadzībām.

Šim mērķim fonds ir ieguvis no pašvaldības ēku Rīgā, Cementa ielā 12, kurai nepieciešams remonts un labiekārtošana, kā arī aprīkojuma un iekārtu iegāde. Kopumā šī mērķa īstenošai ir nepieciešami 50 000 eiro.

"Unio" valdes locekle Natalija Rinke informēja, ka ar šo projektu tiek atklāta jaunā ziedošanas platforma "www.unio.lv", un viņa tic, ka ar šī projekta realizēšanu būs iespējams sabiedrību darīt labāku un veselāku. "Katrs bērns ir daļa no sabiedrības un līdz ar to vesels bērns ir vesela sabiedrība. Mūsu apņemšanās ir darīt visu iespējamo, lai šis projekts varētu sasniegt vēlamo," pauda Rinke.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu