Tihanovska Vašingtonā tiekas ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien Vašingtonā tikās ar Baltkrievijas opozīcijas līderi Svetlanu Tihanovsku, kas tikšanās gaitā mudināja ASV turpināt spiedienu pret Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmu.

Blinkens pievienojās Tihanovskas sarunām ar Valsts departamenta trešo augstāko amatpersonu Viktoriju Ņūlendu, kas ir pazīstama kā pārliecināta Maskavas kritiķe, opozīcijas līderei dienu pirms viņas sarunām Baltajā namā apliecinot atbalstu.

"Es viņam pateicos par atbalstu Baltkrievijas demokrātiskajiem centieniem," pēc tikšanās sociālajā tīklā "Twitter" ierakstīja Tihanovska.

"Es aicināju [ASV] stiprināt palīdzību mūsu pilsoniskajai sabiedrībai, vērst ekonomisko un politisko spiedienu pret režīmu un skubināt Krieviju, lai tā spēlē konstruktīvu lomu šīs krīzes atrisinājumā," norādīja opozīcijas līdere.

"Pasauli iedvesmo Baltkrievijas tauta, arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska, kas nežēlīgo represiju apstākļos viņu valstī drosmīgi turpina pieprasīt, lai viņu nostāja tiktu ņemta vērā," pagājušajā nedēļā paziņojot par Tihanovskas vizīti ASV, norādīja Savienoto Valstu amatpersona.

Tihanovska bija spiesta bēgt uz Lietuvu pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām, par kuru uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko. Tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos. Opozīcija par patieso vēlēšanu uzvarētāju uzskata Tihanovsku.

Pēc vēlēšanām Baltkrievijā sākās protesti pret Lukašenko režīmu, kas vēriena ziņā izvērtās par nepieredzēt plašu masu kustību.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu