Eksperti: lūgt privātumu un izdot memuārus par 20 miljoniem ir īpaša prinča liekulība! (5)

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Kopš Saseksas hercogu skandalozās intervijas ar Opru Vinfriju, tas bija tikai laika jautājums, kad publiski taps zināms, ka princis Harijs raksta memuārus. Lūk, tas ir beidzot atklāts, un to summa ir visai šokējoša - 20 miljoni mums atklāšot visu patiesību... Par ko tur būs rakstīts un ko par to saka karaļnams?

Necieņa pret pašu karalieni

Princis Harijs kopā ar žurnālistu Dž. R.Mehringeru jau gadu rakstot savu atmiņu pierakstus un gatavojas memuāru grāmatu pabeigt šā gada nogalē. Tās izdošana paredzēta 2022. gadā. 

36 gadus vecais princis jau parakstījis 20 miljonu dolāru vērtu darījumu ar “Penguin Random House” par viņa memuāru rediģēšanu, sagatavošanu un izdošanu. 

Hercoga lēmums izdot privātos memuārus, kas varētu padziļināt pašreizējās plaisas ar karalisko ģimeni, tajā pašā gadā, kad  viņa vecmāmiņa svinēs savu platīna jeb 70 gadu valdīšanas jubileju, britu tauta nosaukusi par "dziļu necieņu".

Karaliskā ģimene bija pilnībā pievērsusies tam, lai nākamais, 2022. gads, kad karaliene kļūs par pirmo britu monarhu vēsturē, kas valda 70 gadus, kļūtu par priecīgiem notikumiem bagātu. Bet šobrīd princis Harijs ar saviem "atklāsmes" memuāriem ģimenei dara raizes...

Gluži kā impulsīvais Edvards

Karalisko lietu eksperts, "Daily Mail" redaktors Ričards Kejs šo notikumu salīdzina ar prinča Edvarda VIII likteni, kuram vajadzēja piecpadsmit gadus, līdz uzrakstīja savu atmiņu stāstu "A Kings story" par stingro pils audzināšanu, izglītību, militāro dienestu - un to, kā viņam nācās atteikties no troņa, lai varētu apprecēties ar amerikāņu šķirteni Volisu Simsoni.

Princis Edvards VIII un Volisa Simsone
Princis Edvards VIII un Volisa Simsone Foto: AFP / Scanpix

"Nepagāja vairāk kā 15 mēneši, kopš princis Harijs pagriezis muguru karaliskajai ģimenei, un apsūdzības par viņa sūro dzīvi un likteni plūst jau straumēm," saka Ričards Kejs "Daily Mail" slejā.

Eksperts lasītājiem jautā - bet kā ar objektivitāti un perspektīvu, ko prasa šāda nopietna materiāla rakstīšana?

"Viņš sola “patiesu pārskatu par savu  dzīves pieredzi, piedzīvojumiem, zaudējumiem un dzīves mācībām, kas palīdzēja viņu veidot tādu, kāds viņš ir”. Tomēr tai noteikti ir jābūt stingrai apņēmībai, kas prasa ilgas pārdomas un briedumu.

Nav jārīkojas cīņas karstumā, pēc principa "kamēr uzmanība nav zaudēta", bet tas jādara gadus vēlāk, kad putekļi ir nosēdušies... Tad viņš varētu izskaidrot savu rīcību," savās pārdomās dalās karaliskās ģimenes eksperts.

Vēl memuāru autors sola, ka viņš raksta grāmatu "nevis kā princis, par kuru piedzimu, bet kā vīrietis, par kuru esmu kļuvis". Šo izteikumu eksperts salīdzina ar ērtības karogu, kas nosedz jebkādu sabiedrības reakciju - žēlošanu vai apvainošanu. 

Kāpēc princim Harijam tas viss ir vajadzīgs? 

Harija un Meganas lēmums pamest Lielbritāniju, viņu apsūdzības par rasismu karaliskajā ģimenē un sūdzības par emocionālo un finansiālo slogu atbalsta ziņā no karaļnama, joprojām ir nepatīkams temats visai Lielbritānijas karaliskajai ģimenei.

Vienīgais memuāru skaidrojums šobrīd ir labumu gūšana no publicitātes un slavas, jo ar miljonus vērtajiem līgumiem ar Netflix, Spotify un Apple TV Harijam nav nepieciešams nopelnīt vēl vairāk naudas. 

Kā izteicies kāds karaļnama pārstāvis: "Lai sūdzētos par savu privātumu un pēc tam sadarbotos intīmā memuārā, kas aptver visu dzīves aspektus,

ir nepieciešama īpaša liekulība..."

Paradokss: tu iznīcini to, kas tev deva visu, kas tev ir

Kā uz to reaģē karaliene Elizabete II, nav vēl zināms, tāpat, cik pretimnākoša būs karaliskā ģimene pret Saseksas hercogiem nākamgad, kad karaliene svinēs platīna jubileju, arī var tikai minēt. Klīst runas, ka karaliene savu ielūgumu varētu arī atsaukt.

"Tas ir tik paradoksāli, mēs taču saprotam, ka nebūtu ne Netflix, ne Spotify, ne Apple darījumu ar Hariju un Meganu, ne Opras intervijas, ja nebūtu viņa karaliskā titula. Un tomēr ar šo grāmatu viņš, šķiet, ir apņēmies uzbrukt un graut karalisko ģimeni, kas šo titulu viņam piešķīra," secina eksperts.

"Saulainajā Kalifornijā, savā greznā mājā  Harijam vajadzētu rūpīgi pārdomāt par sava dižā, lielā tēvoča, Vindzoras hercoga likteni - vēl vienu impulsīvu princi, kurš savas dienas beidza ar rūgtumu kā atstumtais karaļnama pārstāvis..."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu