Smaga, frontāla sadursme uz Ventspils šosejas. Policija skaidro tās cēloņus (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Smaga autoavārija uz Ventspils šosejas
Smaga autoavārija uz Ventspils šosejas Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Frontāla divu vieglo auto sadursme 27.jūlija rītā notika uz Ventspils šosejas Varkaļu apkaimē. Smagajā avārijā dažāda smaguma traumas guva trīs cilvēki, bet kā viens no avārijas cēloņiem tiek minēta varbūtība, ka sieviete, kas vadīja vienu no avārijā iesaistītajiem auto, pie stūres varētu būt iemigusi, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Gatis, kas redzēja negadījumu, raidījumam stāsta, ka balta Škoda bez saprotama iemesla iebrauca pretējā joslā, kur izraisīja sadursmi ar BMW markas automobili. 

“Tūlīt pēc plkst. 7.00 no rīta “Škoda” automašīnas vadītāja iebrauca pretējā braukšanas joslā un saskrējās ar BMW vadītāju. BMW nozuda grāvī, bet “Škoda” uzmeta pāris 360 grādu lokus ap sevi un apstājās savā joslā, griezās kā karuselī,” stāsta Gatis.

Uz smago avāriju izbrauca četras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes, tostarp speciāla ārstu vienība, kas pievienojas ļoti nopietnu ievainojumu gadījumos. Līdz viņu ierašanās brīdim aculiecinieki darīja, ko varēja, lai palīdzētu cietušajiem.

”Škoda” automašīnas vadītāja bija iesprostota deformētajā automašīnas vrakā, tāpēc viņas izcelšanai no vraka talkā nāca Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) brigāde ar speciālu tehniku. Kamēr notika cietušo glābšana un avārijas seku likvidēšana, satiksme uz Ventspils šosejas šajā vietā bija bloķēta abos virzienos.

Smaga autoavārija uz Ventspils šosejas
Smaga autoavārija uz Ventspils šosejas Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kopumā mediķi uz ārstniecības iestādēm aizveda trīs cilvēkus, no kuriem diviem konstatētas politraumas jeb vairāku ķermeņa daļu nopietnas traumas. Šo cilvēku stāvoklis tiek klasificēts kā smags, taču stabils un viņi ir pie samaņas. 

Saskaņā ar Degpunktā rīcībā esošo informāciju, alkoholu neviens no vadītājiem lietojis nebija. Izskan oficiāli neapstiprināta informācija, ka autovadītāja varbūt iemigusi pie stūres. Kāpēc sieviete iebrauca pretējā joslā un kas notika brīžos pirms sadursmes, turpinās skaidrot policijas inspektori. Satiksme tika atjaunota ap plkst.11.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu