AT noraida Gobzema kasācijas sūdzību (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Aldis Gobzems.
Saeimas deputāts Aldis Gobzems. Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākā tiesa (AT) noraidījusi Alda Gobzema iesniegto kasācijas sūdzību, tādējādi paturot spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, kurā tika noraidīts viņa pieteikums atcelt Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (LZAP) lēmumu izslēgt Gobzemu no advokātu kolēģijas, informēja tiesā. 

Iepriekš vēstīts, ka apelācijas instances tiesa spriedumā atzina par pareizu secinājumu, ka pieteicējs ir pieļāvis Latvijas advokātu Ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu. Administratīvā apgabaltiesa secināja, ka pieteicējam piemērotais disciplinārsods ir samērīgs pārkāpumu raksturam un pieteicēja personībai un tādēļ pieteicējs no zvērinātu advokātu skaita izslēgts pamatoti.

Jau ziņots, ka Gobzems bija pārsūdzējis LZAP lēmumu. Disciplinārsods Gobzemam tika piemērots par vairākiem pārkāpumiem, bet kasācijas sūdzībā viņš izteica argumentus tikai par vienu no tiem - rupju ētikas normu pārkāpumu. Rupjš ētikas normu pārkāpums bija saistīts ar politiķa sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter", ziņu portālos, laikrakstā "Dienas Bizness" un Latvijas Televīzijas raidījumā publiski paustajiem izteikumiem par citiem zvērinātiem advokātiem, tiesnešiem un ierēdņiem.

Pirmās instances tiesa noraidīja Gobzema pieteikumu atcelt padomes lēmumu izslēgt viņu no advokatūras. Vēlāk arī Administratīvā apgabaltiesa nebija apmierinājusi Gobzema apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas spriedumu.

AT bija atcēlusi Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru bija noraidīts Gobzema pieteikums. Lieta tika nodota jaunai izskatīšanai apelācijas instances tiesā, kura noraidīja Gobzema pieteikumu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu