Pret Gobzemu sākts administratīvā pārkāpuma process (78)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Aldis Gobzems pie Ministru kabineta ēkas, kur norisinās protests pret Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.
Saeimas deputāts Aldis Gobzems pie Ministru kabineta ēkas, kur norisinās protests pret Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par nesankcionētās protesta akcijas rīkošanu sākts administratīvā pārkāpuma process pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu, informēja policijā. 

Saistībā ar trešdien notikušo nesankcionēto pulcēšanos Rīgas centrā policija vērtēs iesaistīto personu atbildību, patlaban ir sākts administratīvā pārkāpuma process pret šī pasākuma organizatoru, apliecināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tāpat policija vakar notikušo ir fiksējusi ar dažādiem tehniskajiem līdzekļiem. Iegūtie materiāli tiks analizēti un vērtēti, vai tajos nav saskatāmi pārkāpumi.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā vairāki simti cilvēku pulcējās pie Ministru kabineta ēkas Rīgā, paužot neapmierinātību ar Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.

Aicinājumu pulcēties šodien bija izplatījis opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LK), un iedzīvotāji sākotnēji bija ieradušies pie Saeimas ēkas, tad piestāja pie Brīvības pieminekļa un devās līdz valdības ēkai. Pats Gobzems arī bija protestā, taču vēlāk no notikuma vietas aizgāja.

Sanākušie daļēji bloķēja Brīvības bulvāra posmu iepretim valdības mājai, stāvot uz ielas braucamās daļas. Protestētāji bija izvietojušies abās ielās pusēs.

Starp klātesošajiem ir dažāda vecuma cilvēki, pārsvarā tie ir darbaspējīga vecuma iedzīvotāji. Dažiem cilvēkiem ir Latvijas valsts karogi, dažiem - plakāti, kuros pausta neapmierinātība ar vakcinācijas procesu un bērnu vakcinēšanu.

Tāpat vēstīts, ka Saeima trešdien konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Par likumprojektu balsoja 45 deputāti, un pret bija 20 parlamentārieši. Kā priekšlikumu iesniegšanas termiņš uz otro, galīgo, lasījumu noteikts 18.augusts.

Ja vēlāk augustā vai septembrī likums tiks pieņemts arī galīgajā lasījumā, tad opozīcijas pārstāvji plāno vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu