Savvaļas ugunsgrēkos Grieķijā sadedzis 2500 gadu sens olīvkoks (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Savvaļas ugunsgrēki Evijas salā
Savvaļas ugunsgrēki Evijas salā Foto: AFP / Scanpix

Mežonīgajos savvaļas ugunsgrēkos Evijas salā Grieķijā jau vairāki tūkstoši cilvēku zaudējuši savas mājas, kā arī sadedzis 2500 gadu sens olīvkoks.

Senā olīvkoka attēlus pirms un pēc sadegšanas savā “Twitter” kontā publicējis vietējais iedzīvotājs Apostolis Panagiotu.

Olīvkoks, kurš joprojām bija auglīgs un ienesa olīvu ražu, bija tik milzīgs, ka tā stumbru pa diametru varēja apķert desmit cilvēki, vēstīts izdevumā “Greek Reporter”.

Senais koks auga Rovijas olīvu birzī salas ziemeļos un parādās pat zināmā sengrieķu filozofa un vēsturnieka Strabona tekstos, kurš dzīvoja pirms aptuveni 2100 gadiem. Attēlos, kas uzņemti pēc koka sadegšanas, redzams, ka no tā palikušas vien apdeguša stumbra atliekas.

Daudzās salas daļās joprojām plosās mežonīgi savvaļas ugunsgrēki, no kuriem divi galvenie jau nopostījuši tūkstošiem hektāru sena meža, kā arī skāruši vairākus ciematus, vēsta “Reuters”.

Ugunsgrēki piespieduši vairākus vietējos iedzīvotājus atstāt savas mājas. No salas pagaidām evakuēti vairāk nekā 2000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu