"Wizz Air" slēgs bāzi Rīgas lidostā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ernesta Čičiurkaitė

Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" šā gada 3.oktobrī slēgs savu bāzi lidostā "Rīga", informēja aviokompānijā.

Vienlaikus "Wizz Air" turpinās nodrošināt lidojumus no Rīgas uz vairākiem galamērķiem, tostarp Dortmundi Vācijā, Kutaisi Gruzijā, Eindhovenu Nīderlandē, Bergenu un Oslo Norvēģijā, Stokholmu Zviedrijā, Kijevu Ukrainā, kā arī Šefīldu un Londonu Lielbritānijā. Savukārt lidmašīnas reisi līdz Reikjavīkai no 17.decembra tiks pārcelti uz Viļņu.

Kā norādīja lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova, Covid-19 krīze ir atstājusi būtisku ietekmi uz visiem aviācijas nozares spēlētājiem, liekot pārkārtoties un konsolidēt resursus, it īpaši ņemot vērā prognozes par iespējamu situācijas pasliktināšanos ziemā.

"“Wizz Air” ir ilggadējs un stabils lidostas "Rīga" sadarbības partneris, un aviokompānijas piedāvātais galamērķu un lidojumu apjoms lidostas "Rīga" plašajā 86 maršrutu tīklā būtiski nemainīsies, līdz ar to nav sagaidāma ietekme uz lidostas apkalpoto pasažieru skaitu un ieņēmumiem," sacīja lidostas pārstāve.

"Wizz Air" pauda, ka visiem skartajiem darbiniekiem Rīgas bāzē tiks piedāvātas iespējas citur "Wizz Air" tīklā.

"Wizz Air" tirgus daļa Rīgas lidostā šā gada jūlijā veidoja 6%. Aviokompānija lidojumus no Rīgas veic kopš 2010.gada.

Par bāzes izveidi Rīgā ar tolaik vienu lidmašīnu "Wizz Air" paziņoja 2014.gadā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Kā ziņots, Ungārijas aviokompānijas šajā nedēļā ziņoja par izmaiņām, gatavojoties paplašināt savu lidmašīnu parku Viļņas lidostā no divām līdz trim lidmašīnām un plānojot lidojumus no Viļņas uz Islandes galvaspilsētu Reikjavīku un Armēnijas galvaspilsētu Erevānu.

Savukārt lidsabiedrība "Ryanair" plāno lidostā "Rīgā" izveidot divu lidmašīnu bāzi. No oktobra, kad jaunā bāze būs gatava, "Ryanair" grupas uzņēmumi, tostarp meitasuzņēmums "Buzz", no Rīgas nedēļā veiks kopumā 95 lidojumus 30 dažādos maršrutos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu