Pieprasa pārtraukt dziesmas "Atmostas Baltija" izmantošanu nesaskaņotās reklāmās (55)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases žurijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks piedalās preses konferencē Latvijas Televīzijā, kurā paziņo Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfinālā 20 iekļuvušās dziesmas.
Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases žurijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks piedalās preses konferencē Latvijas Televīzijā, kurā paziņo Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfinālā 20 iekļuvušās dziesmas. Foto: Ieva Čīka/LETA

Dziesmas "Atmostas Baltija" autori pieprasa pārtraukt skaņdarba izmantošanu nesaskaņotās politiskās reklāmās, informēja dziesmas autori Boriss Rezņiks un Valdis Pavlovskis.

Dziesmas autori paziņojumā presei norādīja, ka ir sašutuši par dziesmas izmantošanu reklāmās, kas atspoguļo atsevišķu politiķu aktivitātes, īpaši propagandējot Covid-19 nevakcinēšās kustības mērķus.

"Esam nepatīkami pārsteigti, ka neviens no šīs reklāmas veidotājiem un publicētājiem pat nav mēģinājis ar mums saskaņot šī autordarba izmantošanu, tāpēc uzskatām to par zādzību," pauda dziesmas autori.

Viņi sacīja, ka "Atmostas Baltija" ir radīta kā visu Baltijas tautu vienojošu neatkarības simbolu, tāpēc ir nepieņemami šīs dziesmas tēlu un nozīmi izmantot kādas atsevišķas sabiedriskas grupas interesēs. Autori norādīja, ka viņi ir vērsušies valsts tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt šo personu un organizāciju rīcību.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu