KP vērtē "Akropolis group" vēlmi iegādāties TC "Alfa" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Alfa"
Tirdzniecības centrs "Alfa" Foto: Paula Čurkste/LETA

Konkurences padome (KP) sākusi vērtēt nekustamo īpašumu kompānijas "Akropolis Group", kam pieder iepirkšanās un izklaides centri "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos un "Akropole" Rīgā, vēlmi iegādāties vienu no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā - "Alfa".

KP informēja, ka tā ir saņēmusi "Akropolis Group" apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Delta Property".

"Akropolis Group" pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība, to skaitā arī meitassabiedrībām piederošu tirdzniecības centru pārvaldīšana. Savukārt "Delta Property" pamatdarbība ir sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana, tostarp tirdzniecības centra "Alfa" izīrēšana un pārvaldīšana.

"Līdz ar to apvienošanās dalībnieku pamatdarbība pārklājas tirdzniecības telpu iznomāšanas multifunkcionālajos tirdzniecības centros tirgū," secina KP.

KP viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas ir jāpieņem lēmums vai nu par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem, vai arī jālemj par papildu izpētes sākšanu. Ja lietā būs nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Jau ziņots, ka "Akropolis Group" parakstījusi līgumu ar Norvēģijas uzņēmumu "AMD Holding" par 100% kapitāldaļu iegādi tā Latvijas meitasuzņēmumā "Delta Property". Uzņēmumam "Delta Property" pieder 9,7 hektāru zemes gabals un ēka Brīvības ielā 372, kurā atrodas tirdzniecības centrs "Alfa".

Puses ir vienojušās neatklāt iecerētā darījuma vērtību, kas tiks pabeigts pēc tam, kad būs saņemta KP atļauja.

Tirdzniecības centra "Alfa" kopējā platība ir aptuveni 154 000 kvadrātmetru, tostarp iznomājamā iepirkšanās telpu platība ir 71 000 kvadrātmetru, bet autostāvvietās vienlaikus var novietot 1750 automašīnu. Tirdzniecības centrā darbojas 210 veikalu. "Alfā" atrodas tādu zīmolu veikali kā "Zara", "Reserved", "H&M", "Euronics", "Sportland", "Kidzone", "Cenuklubs.lv", "Cinamon", "Lido", "McDonalds", kā arī citi veikali un pakalpojumu sniegšanas vietas. Tirdzniecības centrā atrodas arī "Rimi" lielveikals.

Tirdzniecības centrs "Alfa" 2019.gadā tika modernizēts un paplašināts, ieguldot aptuveni 55 miljonus eiro.

Savukārt pirms diviem gadiem Rīgā atvērtā iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" platība ir aptuveni 97 000 kvadrātmetru, ieskaitot iznomājamo tirdzniecības platību 61 100 kvadrātmetru un birojus 9750 kvadrātmetru platībā. Tajā ir apmēram 190 veikalu.

SIA "Akropole Rīga" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "Akropolis Group", bet patiesais labuma guvējs ir mazumtirdzniecības tīkla "Maxima" patiesais labuma guvējs Lietuvas pilsonis Nerijs Numa (līdz 2020.gadam - Numavičs). 2019.gadā "Akropole Rīga" strādāja ar 995 284 eiro apgrozījumu un 25 772 eiro peļņu.

Kompānija "Delta Property" reģistrēta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 260 635 eiro. Uzņēmums 2019.gadā strādāja ar 12,429 miljonu eiro apgrozījumu un guva 4,882 miljonu eiro peļņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu