Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju gandrīz 50 migrantus

TVNET/LETA/LRT
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JANIS LAIZANS/REUTERS

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju gandrīz 50 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, sestdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Lietuviešu robežsargi dziļāk Baltkrievijas teritorijā laiku pa laikam novēro arī vairākas nelielas migrantu grupiņas, kas netuvojas abu valstu robežai un nemēģina to šķērsot. Šādu personu brīdināšanai tiek izmantoti audio ieraksti arābu, kurdu, angļu, franču un krievu valodā.

VSAT paziņojumā norādīts, ka patrulēšana Lietuvas teritorijā joprojām tiek veikta pastiprinātā režīmā un robežas teritoriju uzraudzībā iesaistīti arī Latvijas un Vācijas helikopteri.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga. Kopš gada sākuma Lietuvā aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu