ASV veikusi gaisa uzbrukumu Afganistānā (23)

Precizēta
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats uz notikuma vietu, kur, iespējams, tikusi nomesta raķere
Skats uz notikuma vietu, kur, iespējams, tikusi nomesta raķere Foto: STRINGER/EPA

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā svētdien bija dzirdams spēcīgs sprādziens, ko pēc avotu teiktā izraisījis raķetes trāpījums līdzās lidostai, atsaucoties uz saviem Kabulā strādājošajiem darbiniekiem un aculieciniekiem, vēsta Rietumu mediji. 

Saskaņā ar The New York Times sniegto informāciju, ASV veikusi gaisa uzbrukumu, balstoties uz aizdomām, ka varētu tikt īstenots vēl viens Kabulas lidostā. Informāciju sniegušas divas ASV amatpersonas, tomēr medijs neatklāj kuras. Medijs gan norāda, ka nav skaidrs, vai operācija bijusi veiksmīga un raķete trāpījusi mērķī, kā arī vai ASV uzbrukumam ir kāda saistība ar sprādzienu dzīvojamajā rajonā. 

Kā ziņo DPA ar dronu īstenots veiksmīgs trieciens auto, kas pieder grupējumam "Islāma valsts Horasānā", pavēstīja ASV bruņotie spēki.

Pēc trieciena bija "lieli sekundārie sprādzieni", tāpēc pieļaujams, ka auto bijis daudz sprāgstvielu.

Bruņotie spēki izmeklē to, vai uzbrukumā dzīvību zaudējuši civilisti, tomēr pagaidām nav nekādu norāžu, ka tas būtu noticis.

Talibu pārstāvis sakariem ar presi apstiprināja, ka šāds notikums ir bijis, norādot, ka iznīcināts mīnēts auto, kas bijis ceļā uz lidostu, un ka iespējamā otrā triecienā cietis kāds netāls nams.

ASV bruņotie spēki norādīja, ka veikuši tikai triecienu auto, piebilstot, ka sekundārie sprādzieni liecina par "lielu daudzumu sprāgstvielu".

Vietējie mediji vēsta, ka varētu būt upuri civiliedzīvotāju vidū, un ASV norādīja, ka šos ziņojumus izmeklē.

Nav skaidrs, vai ASV uzbrukums ir saistīts ar sprādzienu. To izraisījusi raķete, kas "atbilstoši sākotnējai informācijai trāpījusi kādai mājai", ziņu aģentūrai AFP apliecināja nule kā kritušās valdības amatpersona.

Raķete lidostai tieši nav trāpījusi, britu raidsabiedrībai BBC sacīja informēts avots.

Televīzijas pārraidītajos kadros redzams debesīs paceļamies melnu dūmu mākonis.

Sprādzienu izraisījusi raķete, kas trāpījusi kādam namam uz ziemeļiem no lidostas, ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja divi aculiecinieki.

Neviens grupējums atbildību par svētdienas sprādzienu nav uzņēmies.

Tas noticis neilgi pēc ASV amatpersonu brīdinājuma par jaunu teroraktu lidostas apkaimē.

Jau vēstīts, ka teroristam pašnāvniekam ceturtdien uzspridzinoties pie Kabulas lidostas, tika nogalināti vismaz 85 cilvēki, arī 13 ASV karavīri. Par uzbrukumu uzņēmās atbildību "Islāma valsts" vietējais atzars "Islāma valsts Horasānā".

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu