Nolemts: vakcinācijas loterija netiks rīkota (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Monētas.
Nauda. Monētas. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība 31. augustā nolēma atcelt plānoto vakcinācijas loteriju, atsaucot iesniegto likumprojektu.

Valdība šā gada 30.jūlijā atbalstīja Veselības ministrijas izstrādāto Vakcinācijas loterijas likumprojektu, ka paredzēja valstī izsludināt vakcinācijas pret Covid-19 loteriju ar balvu fondu 720 000 eiro.

Tomēr ap ieceri un tās izmaksām radās ažiotāža sabiedrībā, līdz ar ko koalīcijā vairs nebija pietiekama balsu skaita likumprojekta apstiprināšanai parlamentā, tāpēc tagad valdība vienojusies šo likumprojektu atsaukt.

TVNET jau vēstīja, ka 9.augustā "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce pavēstīja, ka Vakcinācijas loterijas likumprojekta tālāka virzība ir apturēta, jo tam trūkst atbalsta koalīcijā.

"Diemžēl jākonstatē, ka valdību veidojošo partiju starpā pastāv viedokļu atšķirības un nav vienošanās par šī likumprojekta tālāko virzību. Nebūtu pareizi, ja situācijā, kur koalīcijas partneru viedokļi atšķiras, likumprojekts tiktu virzīts uz priekšu, neskatoties ne uz ko. Tāpēc Veselības ministrija šī jautājuma virzīšanu uz šo brīdi, varētu teikt, atliek," sacīja politiķis.

Atsaucoties uz veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) pausto, Pūce sacīja, ka Veselības ministrija izprot, ka vakcinācijas motivēšanas pasākumi ir un būs nepieciešami, tāpēc tiks virzītas jaunas iniciatīvas un meklēti citi veidi, kā to panākt. Par vakcinācijas loteriju Pūce gan pauda viedokli, ka pie šīs ieceres politiķi "agrāk vai vēlāk atgriezīsies".

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) sacīja, ka sabiedrības izpratne par vakcinācijas nepieciešamību noteikti ir būtisks jautājums, taču JKP "ļoti rūpīgi izvērtēs, kādi vakcinēšanās veicināšanas pasākumi ir lietderīgākie un arī efektīvākie no izmaksu un sabiedrības atbalsta viedokļa". JKP aizvien pieturēšoties pie iepriekš paustā un neatbalstīs vakcinācijas loteriju, taču atbalstīs "jebkuras citas efektīvas vakcinācijas atbalsta formas".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzīmēja, ka katram cilvēkam ir atšķirīgs viedoklis par to, kādi pasākumi būtu jāveic, lai veicinātu vakcināciju, taču, viņaprāt, "Veselības ministrijai būtu jāturpina skatīties, kādus atbalstošus un motivējošus pasākumus tā varētu veikt", lai sasniegtu šo mērķi.

Vaicāts par vakcinācijas loteriju, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) sacīja, ka viņš ir paudis atbalstu šai iecerei un par to jau iepriekš diskutējis valdības sēdēs. Politiķa ieskatā, vakcinācijas procesā uzsvars tiek likts uz priekšrocībām un liegumiem, kamēr pārāk maz šajā kontekstā ir runāts par valstisko un pilsonisko atbildību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu