Volkswagen izveido savu elektroauto uzlādes tīklu, un tas darbojas visā Baltijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Volkswagen patlaban ir elektrifikācijas līderis Eiropā. Klimatneitrālu modeļu ieviešanu aktīvi stimulē arī vācu markas importētājs Baltijā. Tā kā publiskās uzlādes infrastuktūra joprojām ir nepilnīga, jau 2019. gadā tika nolemts izveidot savu lādētāju tīklu.

Matīss Zemītis, Volkswagen un Audi e-mobilitātes eksperts: "Lādētāji un infrastuktūra ir ļoti, ļoti svarīgi attīstībai. Volkswagen ir pirmais zīmols, kas Baltijā palaiž tādu uzlādes risinājumu pie katra dīleru un servisa centra."

Uzlādes jauda atkarīga no autocentra izmēra un elektrisko demomašīnu skaita. Piemēram, pie salona Lielirbes ielas un K. Ulmaņa gatves krustojumā ir viens 50 KW CCS ātrās uzlādes spraudnis, integrēta 22 kW uzlādes ligzda un trīs papildu spraudņi, kam piekļuve nodrošināta tiešsaistē.

"Uz uzlādes iekārtas redzama uzlīme, punkta nosaukums un, lai sāktu uzlādi, atliek vien aktivizēt pakalpojumu aplikācijā, liekam klāt elektromašīnai un lādējam," - tā Matīss Zemītis.

Uzlādes tīklam Baltijā Volkswagen importētājs izvēlējies vienu no lielākajiem uzlādes tīklu operatoriem Skandināvijā - Cloud Charges. Tajā jau ir vairāk nekā 15 000 uzlādes punktu, un Volkswagen punkti nebūs vienīgie, ko iegūsiet. Volkswagen klienti uzlādes spraudņus parasti var izmantot bez maksas, taču katram dīlerim ir tiesības noteikt arī uzlādes maksu.

Tā kā katrs dīleris ir individuāls uzņēmums, tas nosaka, kādi ir lojalitātes nosacījumi, cik ir standarta cena, vai esat VW klients vai ne. Lai redzētu, cik maksās uzlāde pie konkrētā punkta, elektroauto lietotājam jāatver mobilā lietotne un tas jāpārbauda.

Volkswagen izveidotajā tīklā Baltijā šobrīd ir 25 uzlādes vietas ar 80 uzlādes spraudņiem. Par to, kā vienotais elektroauto uzlādes tīkls strādā reālajā dzīvē, vairāk uzzināsi pievienotajā TV Auto ziņu sižetā. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu