Jaunzēlandieši meklē palīdzību "Tinder", lai iegādātos pirmo mājokli (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ņemot vērā, ka krīze nekustamo īpašumu jomā Jaunzēlandē kļūst asāka, arvien vairāk cilvēku, kuri pirmo reizi iegādājas mājokli, palīdzību meklē tīmekļa iepazīšanās pakalpojumā “Tinder”. Šos cilvēkus interesē tāda savienība, kas ļautu viņiem iegādāties mājokli, vēsta “The Guardian”.

2021. gada jūnijā lietotāju skaits, kuri meklē “partneri mājas iegādei”, ir pieaudzis 2,6 reizes. Tāpat “The Guardian” lietotnē “Tinder” pamanīja vairākus “bezcerīgus romantiķus”, kuri piedāvā savam potenciālajam partnerim “noformēt hipotekāro kredītu uz diviem, bez nopietnām attiecībām un saistībām”.

Neraugoties uz atsevišķiem grēkiem, “Tinder” statistika sakrīt ar nekustamā īpašuma tirgus ekspertu teikto. Pēc “Consumer NZ” aptaujas datiem, nekustamais īpašums ir galvenā problēma jaunzēlandiešiem, kuri par to uztraucas pat vairāk nekā par Covid-19 pandēmiju, noziedzību un pārtikas produktu cenām.

Vidējā mājokļa cena Jaunzēlandē pēdējā gada laikā pieaugusi par 22%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Lielākajai daļai pircēju ir nepieciešams veikt pirmo iemaksu 20% vērtībā no īpašuma cenas. Tā ir summa, kas 3,2 reizes pārsniedz summu, ko jaunzēlandieši vidēji nopelna viena gada laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu