EST ģenerāladvokāta amatā iecelta Laila Medina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas maksātnespējas regulējuma novērtējumu.
Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas maksātnespējas regulējuma novērtējumu. Foto: Ieva Makare/LETA

Šodien Briselē, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību pārstāvju sanāksmē par Eiropas Savienības Tiesas (EST) ģenerāladvokātu uz sešiem gadiem iecelta līdzšinējā Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina.

TM informēja, ka Latvija kandidātus EST ģenerāladvokāta vakancei virzīja pirmo reizi.

Medina ir ieguvusi ES tiesību maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā un Kopenhāgenas Biznesa skolā, savas zināšanas un prasmes ir pierādījusi, strādājot TM, kā arī iepriekš Valsts kancelejā.

Darbu EST ģenerāladvokāta amatā Medina uzsāks šī gada 7.oktobrī.

Ģenerāladvokātu pienākums ir sniegt EST objektīvus un neatkarīgus secinājumus par izskatāmo lietu. Lai paātrinātu atsevišķu lietu izskatīšanu, ģenerāladvokāta secinājumi tiek sniegti tikai tajās lietās, kurās tiek apspriesti jauni vai īpaši aktuāli tiesību jautājumi.

Vācijai, Francijai, Itālijai, Spānijai un Polijai ir pastāvīgi ģenerāladvokāti, bet pārējām ES dalībvalstīm atlikušajiem sešiem ģenerāladvokāta amatiem rotācijas kārtībā jāizvirza savi kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu