Portugālē maskas ārpus telpām vairs nav obligātas (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Portugālē no pirmdienas atcelta prasība cilvēkiem valkāt sejas maskas ārpus telpām, kas bija spēkā 318 dienas.

Kopš oktobra beigām cilvēkiem Portugālē bija jāvalkā maskas, izejot uz ielas. Maskas bija obligātas arī parkos, pludmalēs un citās vietās ārpus mājām.

Epidemioloģiskajai situācijai uzlabojoties, šo prasību beidzot bijis iespējams atcelt.

Taču, sekojot veselības ministres aicinājumiem saglabāt piesardzību publiskās vietās, galvaspilsētā Lisabonā un citās Portugāles pilsētās arī šodien daudzi cilvēki bija izvēlējušies uzlikt maskas, atrodoties uz ielas.

Pēc vasaras kulminācijas 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Portugālē ir noslīdējis līdz 240. Vasarā tas uzkāpa līdz 438.

Tomēr Portugāle bijusi daudz piesardzīgāka ierobežojumu atvieglošanā nekā kaimiņvalsts Spānija, kur inficēšanās gadījumu skaits arī sarūk, bet prasība par masku valkāšanu ārpus telpām tika atcelta jau pirms divarpus mēnešiem.

Portugālē pret Covid-19 pilnībā vakcinēti aptuveni 80% no valsts 10,3 miljoniem iedzīvotāju, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem pasaulē.

Atsaucoties uz valdību, laikraksts "Publico" šodien ziņoja, ka līdz septembra beigām pilnībā būs vakcinēti jau 85% iedzīvotāju.

Laikraksts arī ziņoja, ka pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši 84% bērnu un jauniešu vecumā no 12 līdz 17 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu