"PNB banka" piedāvā iegādāties bijušās Līgatnes papīrfabrikas kustamo mantu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Maksātnespējīgā "PNB banka" cenu aptaujā piedāvā iegādāties bijušās Līgatnes papīrfabrikas kustamo mantu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"PNB bankas" maksātnespējas procesa administrators Vigo Krastiņš cenu aptaujā piedāvā iegādāties "PNB bankas" meitasuzņēmumam SIA "Solum Estate" piederošo kustamo mantu. Mantas cenu aptaujas sākumcena ir 350 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Kustamo mantu veido dažādas ražošanas iekārtas, kopumā vairāk nekā 100 vienības.

Pieteikšanās cenu aptaujai ir līdz 11.oktobra plkst.17.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu.

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu