Meksikā izsludina neparastu loteriju: laimests - narkobarona El Čapo māja

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/Adriana Gomez, File

Meksikas valdība nolēmusi loterijā izlozēt māju, no kuras slavenais narkobarons Hoakins Gusmans jeb El Čapo 2014.gadā bruņoto spēku operācijas laikā aizbēga, izmantojot zem vannas ierīkotu caurumu, kas veda uz pazemes tuneļiem.

Meksikas Nozagto lietu atgriešanas institūts (INDEP) izspēlē vairāku narkobaronu bijušos īpašumus. Valsts prezidents Andress Manuels Lopess Obradors publiski slavējis loteriju, taču par konkrētā īpašuma izcelsmi līdz šim klusējis. Lielāku sabiedrības uzmanību piesaistījuši citi objekti, tai skaitā privāta mājiņa slavenajā "Azteca" stadionā Mehiko.

Foto: Fernando Llano/AP

INDEP mājaslapā bijušais El Čapo īpašums raksturots tikai kā "māja Kuliakanā". Tās platība ir apmēram 260 kvadrātmetri. Vērtība - ap 155 000 eiro. Māja ir samērā vienkārša, un tajā nav atrodamas Sinaloa narkobaronu dzīvesveidam raksturīgās pārmērības.

INDEP pagājušogad mēģināja māju izsolīt, taču pircējs netika atrasts.

Viena loterijas biļete maksā apmēram 10 eiro. Balvu fondā ir 22 dažādi īpašumi, un daudzi no tiem ir vērtīgāki par El Čapo māju Kuliakanā.

Foto: Fernando Llano/AP

Noņemtas videonovērošanas kameras, kuras kādreiz bija izvietotas pa visu īpašumu, iekštelpās veikts neliels kosmētiskais remonts un aizflīzēts caurums vannas istabas grīdā.

2014.gada februārī māju aplenca jūras kājinieki, mēģinot notvert slaveno narkobaronu, kurš tobrīd jau vienreiz bija izbēdzis no cietuma. El Čapo izvairījās no notveršanas, taču brīvība ilga tikai dažas dienas, jo drīz vien līdzīga operācija Masatlanā vainagojās panākumiem. El Čapo nonāca cietumā, taču 2015.gada jūlijā atkal izbēga no stingrā režīma cietuma.

Pēc pusgada El Čapo atkal tika notverts un izdots ASV. 2019.gada jūlijā ASV tiesa viņam piesprieda mūža ieslodzījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu