Vēstnieks par Krievijas manevriem: ir jābūt modriem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.
Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dažāda veida Krievijas militārie manevri pašlaik tiešus draudus Latvijai nerada, bet modriem ir jābūt, šādu viedokli šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Taujāts, vai Krievijas mācības "Zapad" neliecina par gatavošanos kādam uzbrukt, vēstnieks atzīmēja, ka Krievija pati allaž saka, ka tās ir tikai mācības, bet Latvijas pusi dara bažīgus, piemēram, tas, ka mācībās nebija neviena novērotāja no Rietumvalstu puses, kā arī Krievijas līdzšinējā rīcība, kas liek NATO strādāt pie plāniem, lai rūpētos par reģiona drošību.

Runājot par nesenajām Krievijas Valsts domes vēlēšanām, kurās atkal uzvarēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija" un kas saņēmušas plašu kritiku par pieļautiem pārkāpumiem, Riekstiņš atzīmēja, ka jāvērtē viss vēlēšanu sagatavošanas cikls, ne vien pašas vēlēšanas pāris dienu garumā.

Viņa vērtējumā, vēlēšanu cikls iezīmējās ar to, ka valdošā vara apklusināja opozīciju un samazināja godīgu konkurenci. Arī pašas vēlēšanas nav atbildušas starptautiskajiem standartiem.

Riekstiņš atzīmēja, ka Valsts domes vēlēšanu nozīmi nevajag pārvērtēt, jo Krievija ir prezidentāla valsts, tomēr būtiski, ka "Vienotā Krievija" saglabāja konstitucionālo vairākumu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu