Hitlera brīvdienu māja Bavārijas kalnos bija viens no svarīgākajiem Trešā reiha vadības punktiem. Hitlers pavadīja vairāk laika Berghofā nekā savā Berlīnes birojā. Tieši šajā lielajā kotedžā Hitlers plānoja Polijas, Francijas un Krievijas iebrukumus un notikumus, kas mainīja miljoniem cilvēku dzīvi.

Ādolfa Hitlera interese par kalniem virs Berhtesgadenas aizsākās 1923. gadā, kad viņš ieradās apciemot savu draugu un padomdevēju Dītrihu Ekartu, kurš dzīvoja viesnīcā “Platterhof”. Hitlers turp ceļoja ar vārdu Herr Wolf un vietējos viesu namos rīkoja tikšanās ar saviem atbalstītājiem.

Pēc izlaišanas no Landsbergas cietuma 1926. gadā pēc neveiksmīgā apvērsuma Minhenē viņš atgriezās Oberzalcbergā.

Viņš uzturējās nelielā namiņā (vairs nepastāv) kalnā pie “Platterhof” viesnīcas. Atlikusī Hitlera autobiogrāfijas “Mana cīņa” daļa tika uzrakstīta viņa Berghofas vizītes laikā. Īpašuma paplašināšana tika veikta 1935. un 1936. gadā. Rezultātā tika uzcelta vēl viena lielāka Alpu stila rezidence, ko viņš nosauca par "Berghofu" jeb "kalnu fermu".

Lielu kalna platību pārņēma nacisti, un paugurainajā lauksaimniecības zemē tika uzceltas vairākas jaunas ēkas. Kaimiņu zemesgabali vairāku kilometru rādiusā tika pārpirkti, tostarp no ģimenēm, kas paaudzēm ilgi bija dzīvojušas kalnā. Tie, kas atteicās pārdot, tika piespiesti to darīt, tostarp “Hotel zum Türken” īpašnieks, kurš trīs nedēļas pavadīja Dahavas koncentrācijas nometnē, pirms "piekrita" pārdot viesnīcu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X