Lielās saimniecības var iesniegt deklarāciju par iepriekšējā gadā izmaksātajām darba algām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Saimniecības, kuru plānotā vienotā platību maksājuma summa pārsniedz 150 000 eiro un kas apsaimnieko vismaz 1500 hektārus zemes, līdz 1.oktobrim vēl var iesniegt deklarāciju par iepriekšējā gadā izmaksātajām darba algām, kas saistītas ar lauksaimniecisko darbību, atgādina Lauku atbalsta dienests (LAD).

Vienotā platību maksājuma summas daļai, kas pārsniedz 150 000 eiro, piemēro samazinājumu 5% apmērā. Lai daļēji vai pilnībā izvairītos no šī samazinājuma, lauksaimniekiem līdz 1.oktobrim jāiesniedz minētā deklarācija.

Deklarācijā jānorāda vienīgi to darbinieku algas, kas 2020.gadā izmaksātas saistībā ar lauksaimniecisko darbību, kā arī algas nodokli, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu. Deklarācijā nedrīkst iekļaut darba algas, kas nav saistītas ar lauksaimniecisko darbību, piemēram, valdes locekļa, grāmatveža vai sētnieka.

Ja nodarbinātā pienākumi saistīti gan ar lauksaimniecisko, gan ar nelauksaimniecisko darbību, tā darba algai piemērojamos atvieglojumus aprēķina proporcionāli darba algas apmēram par katru darbības veidu.

Deklarācijā sniegto ziņu pārbaudei lauksaimniekam jānodrošina pieeja grāmatvedības uzskaites datiem.

Deklarācijas veidlapa pieejama LAD tīmekļvietnē "lad.gov.lv".

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē Eiropas Savienības Lauksaimniecības fonda līdzekļus un tiešos maksājumus zemniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu